Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Zemřela hollywoodská ikona Janis Paigeová. Dožila se 101 let, zazářila v Columbovi

Janis Paigeová zemřela v neděli 2. června přirozenou smrtí v jejím domově v Los Angeles, napsal server Sky News s odkazem na prohlášení dlouholetého hereččina přítele Stuarta Lamperta. ČTĚTE TAKÉ: Česká divadelní scéna v slzách. Zemřel Jan Schmid, zakladatel Studia Ypsilon Paigeová se narodila 16. září 1922 v Tacomě ve státě Washington. Po absolvování střední školy […]
Menej ako 1 min. min.

Janis Paigeová zemřela v neděli 2. června přirozenou smrtí v jejím domově v Los Angeles, napsal server Sky News s odkazem na prohlášení dlouholetého hereččina přítele Stuarta Lamperta.

ČTĚTE TAKÉ: Česká divadelní scéna v slzách. Zemřel Jan Schmid, zakladatel Studia Ypsilon

Paigeová se narodila 16. září 1922 v Tacomě ve státě Washington. Po absolvování střední školy Stadium High School se spolu se svou sestrou přestěhovala do Los Angeles, připomněl portál The Hollywood Reporter. V Los Angeles byla přijata do klubu Hollywood Canteen na Cahuenga Boulevard, který zřídila filmová studia pro pobavení vojenského personálu během druhé světové války. A právě tam odstartovala svou hvězdnou kariéru.

MGM a poté i Warner Bros s ní podepsaly smlouvu. V roce 1944 se poprvé objevila na filmovém plátně v muzikálu Bathing Beauty s Esther Williamsovou a Redem Skeltonem v hlavních rolích.

První velkou roli pak získala v roce 1946 ve snímku Her Kind of Man, kde ztvárnila roli zpěvačky v nočním klubu.

Paigeová debutovala na Broadwayi v roce 1951 po boku Jackieho Coopera v mysteriózní komedii Remains to Be Seen. O tři roky později zazářila s Johnem Raittem v úspěšném muzikálu The Pajama Game. V roce 1957 se objevila po boku ikonického tanečníka Freda Astaira v muzikálu Hedvábné punčochy.

V 60. letech se objevila v řadě filmů. Mezi její nejúspěšnější počiny z tohoto období patří filmy Bachelor in Paradise s Bobem Hopem, Prosím, nejezte sedmikrásky, kde si zahrála po boku herečky Doris Dayové, nebo třeba snímek Follow the Boys režírovaný Richardem Thorpem.

Čeští diváci si mohou herečku, která má na kontě desítky filmů i seriálů, pamatovat například z televizního seriálu Columbo z dílu Vražda podle plánu.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Nesvačilová přiznala novou známost. Kvůli šatům bych si svatbičku střihla, říká herečka

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie