Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Ženy nad 50 rokov by mali piť tento drink ráno aj večer. Pomáha cítiť sa mladšie

Zdravotné vlastnosti ľanového semienka možno len ťažko preceňovať. Niekedy sa o ňom hovorí ako o našej pôvodnej superpotravine a skutočne – jeho pravidelná konzumácia prináša veľa dobrého, najmä ľuďom, ktorých trápi zápcha alebo ktorí sa nevedia zastaviť pred nezdravými pochutinami medzi jedlami. Kedy piť ľanové semienko – ráno alebo večer? Aké účinky možno očakávať? Ľanové […]
Menej ako 1 min. min.

Zdravotné vlastnosti ľanového semienka možno len ťažko preceňovať. Niekedy sa o ňom hovorí ako o našej pôvodnej superpotravine a skutočne – jeho pravidelná konzumácia prináša veľa dobrého, najmä ľuďom, ktorých trápi zápcha alebo ktorí sa nevedia zastaviť pred nezdravými pochutinami medzi jedlami. Kedy piť ľanové semienko – ráno alebo večer? Aké účinky možno očakávať?

Ľanové semienko: Jeden produkt, veľa možností

Ľanové semienko, ktoré poznáme pod názvom ľanové semienko, je cenným doplnkom stravy nielen pre ľudí, ktorí sa starajú o chudnutie. Nenápadné semienka sa používajú aj v kozmetike, kde pôsobia ako prostriedok na lámavé a suché vlasy, slabé nechty alebo suchú pokožku na nohách a rukách.

Avšak práve úloha ľanových semienok v strave je dôvodom, prečo si mnohí ľudia vyberajú semienka ako doplnok stravy. Pomáhajú v boji proti nadváhe, majú ochranný účinok na žalúdok a zlepšujú metabolické procesy. V akom čase by sa malo ľanové semienko konzumovať? Ukazuje sa, že ráno aj večer prinesie veľmi dobré výsledky.

Aké sú výhody pitia ľanového semienka ráno?

Ľanové semienko na lačný žalúdok je dobrou voľbou, ak držíte redukčnú diétu a hľadáte prírodných spojencov na chudnutie. Vďaka vysokému obsahu vlákniny sa dlhšie cítite sýti, takže je ľahšie kontrolovať veľkosť porcií, ktoré zjete, a potlačiť chuť na občerstvenie – najmä na sladkosti.

Ľanové semienko má navyše ochranný účinok na žalúdok a črevá, ktoré chráni pred nadmernou kyslosťou. Pomáha tiež zmierniť bolestivé príznaky pálenia záhy a refluxu.

Výhody ľanového semienka večer

Trpíte zápchou, ktorá vám spôsobuje nepríjemné pocity? Vezmite si večer porciu ľanového semienka a uľahčíte si tak rannú stolicu. Malé semienka pôsobia na tráviaci systém ako jemná kefka, ktorá šetrne zbavuje telo pretrvávajúcich nečistôt. Aby ste dosiahli čo najlepšie výsledky používania ľanových semienok, nezabudnite pravidelne prijímať dostatok vody.

Pitie ľanového semienka večer tiež podporuje chudnutie, a to z rovnakých dôvodov, o ktorých sme písali v súvislosti s ránom. Neviete odolať nočnému občerstveniu? Ľanové semienko je spojencom pevnej vôle.

Ľanové semienko má priaznivý vplyv na zaspávanie. To všetko vďaka tryptofánu prítomnému v jeho zložení. Ide o aminokyselinu, ktorá podporuje tvorbu melatonínu. Jeho primeraná hladina zase uľahčuje zaspávanie a zvyšuje kvalitu spánku. Rozdiel pocítite ráno, keď vstanete oddýchnutí a plní energie.

Ľanové semienka a lieky

Každý prírodný prostriedok by ste mali konzultovať s lekárom, najmä ak pravidelne užívate lieky. Ľanové semienka pokrývajú sliznicu tráviaceho traktu, a preto môžu znížiť vstrebávanie farmakologických prípravkov. Z tohto dôvodu sa odporúča užívať lieky jednu hodinu pred alebo dve hodiny po vypití ľanového semienka.

Ako pripraviť ľanové semienko na pitie?

Existujú rôzne recepty, ako si ľanové semienko uvariť a pripraviť na konzumáciu doma. Jedna z najjednoduchších možností zahŕňa nasypanie jednej polievkovej lyžice semienok do pohára teplej vody. Takáto zmes by sa mala odložiť, aby napučala dlhšie, aj niekoľko hodín. Ak ich chcete vypiť ráno, pripravte si odvar pred spaním.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie