Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Ženy s týmito menami sú krásne osobnosti. Patríte medzi ne?

19.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Sofia Zhuravetc). Meno, ktoré nosíte, môže ovplyvniť vašu osobnosť, charakter a osud. Niektoré mená sa považujú za šťastné, iné za nešťastné a ďalšie za krásne a vznešené. Skúmame vzťah medzi menami a osobnosťou a ktoré mená podľa tradície prinášajú krásne charakterové vlastnosti. Mená a osobnosť. Aký je medzi nimi […]
Menej ako 1 min. min.

19.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Sofia Zhuravetc).

Meno, ktoré nosíte, môže ovplyvniť vašu osobnosť, charakter a osud. Niektoré mená sa považujú za šťastné, iné za nešťastné a ďalšie za krásne a vznešené. Skúmame vzťah medzi menami a osobnosťou a ktoré mená podľa tradície prinášajú krásne charakterové vlastnosti.

Mená a osobnosť. Aký je medzi nimi vzťah? 
Foto: shutterstock/Sofia Zhuravetc

Mená a osobnosť – existuje medzi nimi súvislosť?

Podľa niektorých teórií môže mať meno, ktoré nosíme, priamy vplyv na náš charakter. Niektoré mená sa považujú za šťastné, iné za nešťastné a ďalšie za krásne a vznešené. Nie je žiadnym tajomstvom, že mená, ktoré dostávame, priamo ovplyvňujú náš vlastný pocit hodnoty a to, ako nás vnímajú ostatní ľudia. Sprevádzajú nás po celý život a sú súčasťou našej identity.

Niektoré z nich majú aj biblický, mytologický alebo historický pôvod, ktorý im dodáva prestíž a rešpekt. Podľa astrológov meno niekedy zodpovedá nášmu znameniu zverokruhu alebo mu odporuje, čo ovplyvňuje aj charakter a osobný život.

Naši predkovia verili, že keď dajú dieťaťu správne meno, môžu zmeniť jeho osud a zabezpečiť mu šťastný život. Túto vieru potvrdzujú staré latinské príslovia: nomina sunt omina (mená sú znamenia) a nomen est omen (v mene je znamenie). Nie je preto prekvapujúce, že mnohé známe osobnosti prijímajú umelecké pseudonymy alebo úplne menia svoje meno. Príkladom je samotná Marilyn Monroe (Norma Jean Baker).

Mnohé mená v sebe skrývajú už vpísaný význam. Vezmime si napríklad meno Anna, ktoré je odvodené od slova channach, čo znamená milá alebo milostná. Pozrime sa teda na to, aké kúzlo sa skrýva v menách.

Mená, ktoré podľa tradície prinášajú krásne charakterové vlastnosti

Aké mená prinášajú krásne charakterové vlastnosti?
Foto: shutterstock/Ekaterina Jurkova

Meno je prvá vec, ktorú o nás zistia ostatní ľudia. A už vtedy nám podvedome pripisujú určité vlastnosti. Prečo sa to deje? Vplývajú na to kultúrne asociácie, odlišnosť mena alebo zvuk pri vyslovovaní. Často sa stáva, že ak má človek zriedkavé alebo cudzo znejúce meno, môže sa stretnúť so spoločenským odmietnutím.

Aké mená prinášajú krásne charakterové vlastnosti? Niektoré z nich odrážajú múdrosť, odvahu alebo spravodlivosť. Na základe ich pôvodných významov sa ich nositelia môžu cítiť skutočne šťastní. Oplatí sa ich zvážiť aj pri hľadaní mena pre vaše dieťa.

Treba si však uvedomiť, že meno nie je jediným faktorom, ktorý formuje našu osobnosť. Väčší význam majú naše životné rozhodnutia, postoje a hodnoty, ktoré vyznávame. Práve tie nás robia jedinečnými.

Dámske mená, ktoré majú krásnu osobnosť

Niektoré ženské mená sa považujú za krásne nielen pre svoj zvuk, ale aj pre svoj význam a symboliku. Môžu poukazovať na krásnu osobnosť ženy, jej talent, tvorivosť alebo šarm. Sú však naozaj také? Je meno schopné plne odzrkadliť našu osobnosť? Poďme sa na to pozrieť.

Natália – žena plná energie

Toto meno pochádza z latinských slov dies natalis, čo znamená „narodeniny“. Rovnako ako novorodenec je Natália plná energie a vitality. Jej vnútorná sila ju bude poháňať do akcie. Ženy s týmto menom sa veľmi rýchlo učia, rýchlo získavajú nové zručnosti a dokážu ich uplatniť v praxi.

Zuzana – čestná a pracovitá

Meno Zuzana pochádza z hebrejčiny. V preklade znamená „kvet“ alebo „ľalia“. Symbolizuje vnútornú aj vonkajšiu krásu, čistotu a jemnosť. Je to jedno z najobľúbenejších mien a preto vyvoláva pozitívne asociácie. Ženy nesúce meno Zuzana poznajú svoju vlastnú hodnotu. Sú asertívne a nezaujímajú sa o klebety o sebe. Vždy sa snažia dosiahnuť svoje ciele a vďaka tvrdej práci sú úspešné.

Edita – nositeľka šťastia

Význam mena Edita sa odvodzuje od starohornonemeckého ead (šťastie, prosperita) alebo staroanglického gyth (boj). Najčastejšie sa prekladá ako „šťastie v boji“ alebo „tá, ktorá prináša šťastie v boji“. Vyznačuje sa vrodenou intuíciou a mimoriadnou predstavivosťou. Do všetkého, čo robí, sa zapája celým srdcom. Nesie v sebe vnútorné teplo a rada pomáha druhým.

Olga – šťastná a zdravá

Meno Oľga má staroruský pôvod a je pravdepodobne transformáciou škandinávskeho mena Helga. Je odvodené od slova helge (šťastný, priaznivý, zdravý). Ženy s týmto menom myslia racionálne a dokážu rýchlo reagovať, keď čelia krízovej situácii. Nemajú rady, keď im niekto vnucuje svoj názor. V živote sa riadia vlastnou intuíciou, ktorá ich nesklame.

Ženské meno Sofia má grécky pôvod a jeho význam je múdrosť.
Foto: shutterstock/Roman Samborskyi

Sofia – múdra a rozumná

Ženské meno Sofia má grécky pôvod a jeho význam je múdrosť. Medzi svojimi priateľmi je často považovaná za vodcu skupiny. Je vždy veselá a plná radostnej nálady. Rada pomáha ostatným, keď ju niekto požiada o pomoc. Jej vlastnosti zaručujú, že sa k nej okolie správa s úctou a láskavosťou.

Či už ste svoje meno našli na tomto zozname, alebo nie, nezabudnite, že v každom mene, ktoré si sami dáme, je čaro. Meno je len zlomkom našej osobnosti.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Máte toto číslo v dátume narodenia? Patríte medzi výnimočných ľudí

Ich druhým menom je úspech. Tieto znamenia zverokruhu vždy uspejú!

The post Ženy s týmito menami sú krásne osobnosti. Patríte medzi ne? appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie