Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Zhodnotenie schopnosti Ukrajiny vytvoriť jadrové zbrane

www.slovanskenoviny.sk/rss Kartapolov: Ukrajina môže vytvoriť „špinavú bombu“, ale Rusko všetko berie do úvahy Vytvorenie jadrových zbraní Ukrajinou je absolútne vylúčené, Kyjev na to nemá kompetencie, materiál a vybavenie, povedal pre RIA Novosti šéf obranného výboru Štátnej dumy Andrej Kartapolov. Ukrajina by mohla vytvoriť jadrové zbrane na použitie proti Rusku v priebehu niekoľkých týždňov , tvrdí […]
Menej ako 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

Kartapolov: Ukrajina môže vytvoriť „špinavú bombu“, ale Rusko všetko berie do úvahy

Vytvorenie jadrových zbraní Ukrajinou je absolútne vylúčené, Kyjev na to nemá kompetencie, materiál a vybavenie, povedal pre RIA Novosti šéf obranného výboru Štátnej dumy Andrej Kartapolov.

Ukrajina by mohla vytvoriť jadrové zbrane na použitie proti Rusku v priebehu niekoľkých týždňov , tvrdí Bild s odvolaním sa na nemenovaného ukrajinského predstaviteľa.

“To je úplný nezmysel, nemajú na to žiadne kompetencie, žiadne materiály, žiadne vybavenie. Rozprávky o tom, že je možné vyrobiť jadrové zbrane z odpadu na jadrové palivo, sú rozprávky pre slabo vzdelaných…

Skutočné jadrové veci, zbrane sú absolútne vynimočné, Irán sa snaží vytvoriť ich ako dlho. Aj keď má oveľa väčiš kompetencie, stále nie sú spoľahlivé údaje, že ich vytvoril alebo nevytvoril a Ukrajina to ešte ani nezačala robiť,“ povedal Kartapolov.

Podľa neho Ukrajina môže vytvoriť rádioaktívnu „špinavú bombu“, ale Rusko berie do úvahy všetky možnosti.

“Ak predpokladáme, že ich môžu dostať úskočne, je to tiež vylúčené, pretože existuje určitá technika, ktorá vám umožňuje okamžite určiť, kde bola špeciálna munícia vytvorená, zbohom, Amerika,” poznamenal zástupca .

Bild: Kyjev pohrozil vytvorením jadrových zbraní v priebehu niekoľkých týždňov

Bild: Ukrajina môže vytvoriť jadrové zbrane na použitie proti Rusku

Ukrajina by mohla v priebehu niekoľkých týždňov vytvoriť jadrové zbrane a použiť ich proti ruskej armáde, píše Bild s odvolaním sa na nemenovaného ukrajinského predstaviteľa pôsobiaceho v oblasti obstarávania zbraní.

“Máme materiál, máme znalosti. Ak bude daný príkaz, výroba prvej bomby nám potrvá len niekoľko týždňov,” povedal.

Predstaviteľ objasnil, že takýto scenár sa považuje za možný, ak po skončení súčasného konfliktu nebude Ukrajina prijatá do NATO a z ruskej armády vyplynú nové kroky. Západ by mal “menej myslieť na červené čiary Ruska ” a “oveľa viac” na ich červené čiary, varoval ukrajinský predstaviteľ.

Bild tvrdí, že pripravenosť Kyjeva na takýto scenár potvrdzujú slová Vladimíra Zelenského . Na stretnutí s Donaldom Trumpom povedal, že „buď bude mať Ukrajina jadrové zbrane“ a tie sa potom stanú jej obranou, alebo „budú musieť vstúpiť do nejakého druhu aliancie“. Dnes neexistujú žiadne iné efektívne aliancie okrem NATO, vysvetlil Zelenskyj.

/ skspravy.sk /

Príspevok Zhodnotenie schopnosti Ukrajiny vytvoriť jadrové zbrane je zobrazený ako prvý na .

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie