Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Zhrozenie, odsúdenie, podlý útok. Pozrite si reakcie na streľbu Fica z európskych inštitúcií

Ako prvá sa k útoku vyjadrila predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyen. Postupne sa k nej pridala aj predsedníčka europarlamentu a predseda Európskej rady. Všetci traja odsudzujú tento násilný čin. Predsedníčky a predseda európskych inštitúcií reagujú na streľbu na slovenského premiéra Roberta Fica. Prvú streľbu odsúdila predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyen, po […]
Menej ako 1 min. min.

Ako prvá sa k útoku vyjadrila predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyen. Postupne sa k nej pridala aj predsedníčka europarlamentu a predseda Európskej rady. Všetci traja odsudzujú tento násilný čin.

Predsedníčky a predseda európskych inštitúcií reagujú na streľbu na slovenského premiéra Roberta Fica. Prvú streľbu odsúdila predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyen, po nej aj predsedníčka europarlametu Roberta Metsola. Na platformu X napísala aj v slovenskom preklade, že je útokom šokovaná.

„V mene Európskeho parlamentu dôrazne odsudzujem tento násilný čin. V tejto ťažkej chvíli som v mysli s ním a jeho rodinou,“ dodala.

Shocked by the horrific attack on Slovak Prime Minister Robert Fico in Handlova.

On behalf of @Europarl_EN, I condemn this violent act.

My thoughts are with him and his family during this very difficult moment.

— Roberta Metsola (@EP_President) May 15, 2024

Trojicu predstaviteľov najvyšších európskych inštitúcii doplnil svojim vyjadrením aj Charles Michel, úradujúci predseda Európskej rady.

„Som šokovaný správami o útoku na predsedu slovenskej vlády Róberta Fica po rokovaní slovenskej vlády v Handlovej,“ napísal.

Vyjadril sa, že násilie ani podobné útoky nemožno ospravedlniť a „myšlienkami som s predsedom vlády a jeho rodinou“.

I am shocked at the news of the attack on Slovakian PM Fico after a meeting of the Slovak Cabinet in Handlova.

Nothing can ever justify violence or such attacks.

My thoughts are with the Prime Minister and his family.

— Charles Michel (@CharlesMichel) May 15, 2024

Vyjadrenie pridal aj podpredseda Európskej komisie, Maroš Šefčovič, z premiérovej strany Smer. „Som zhrozený z pokusu o atentát na predsedu vlády SR Roberta Fica. V myšlienkach som s ním a jeho blízkymi,“ napísal na sieť X.

Podobne ako jeho kolegovia tvrdí, že neexistuje žiadne ospravedlnenie pre akékoľvek násilie a tento čin odsúdil. „Všetci sa musíme zjednotiť proti akejkoľvek nenávisti a útoku na našu demokraciu,“ dodal.

I am appalled by the attempt on the life of #Slovakia‘s Prime Minister Robert Fico. My thoughts are with him and his close ones. There is no excuse for any violence and I condemn this violence in the strongest terms. We must all unite against any hate and attack on our democracy.

— Maroš Šefčovič🇪🇺 (@MarosSefcovic) May 15, 2024

Ursula von der Leyen útok na slovenského premiéra Roberta Fica odsúdila ako prvá vo vyhlásení zverejnenom na sociálnej sieti X (bývalý Twitter).

„Dôrazne odsudzujem podlý útok na predsedu vlády Roberta Fica,“ napísala a dodala, že „takéto násilné činy nemajú v našej spoločnosti miesto a podkopávajú demokraciu, naše najcennejšie spoločné dobro.“

Predsedníčka Európskej komisie tiež napísala, že je v myšlienkach s premiérom Ficom a jeho rodinou. Ide o prvú reakciu od predného predstaviteľa európskych inštitúcií. Fico a von der Leyen sa naposledy osobne stretli v októbri.

I strongly condemn the vile attack on Prime Minister Robert Fico.

Such acts of violence have no place in our society and undermine democracy, our most precious common good.

My thoughts are with PM Fico and his family.

— Ursula von der Leyen (@vonderleyen) May 15, 2024

Zatiaľ neznámy útočník postrelil premiéra Roberta Fica v stredu (15. mája) v Handlovej. Podľa mediálnych informácií je jeho stav vážny.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie