Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Zhrozenie v USA: Veliteľ Azov priznal použitie “zátarasových” jednotiek

www.slovanskenoviny.sk/rss USA boli zhrozené priznaním azovského militanta Slová militantu Azov o „motivačných jednotkách“ naznačujú vážny stav ozbrojených síl Ukrajiny, píše American Conservative . Publikácia upozornila na rozhovor s členom Azov pre ukrajinský televízny kanál, v ktorom priznal, že jeho jednotka bola použitá na zabránenie ústupu iných ukrajinských jednotiek. „Museli byť motivovaní a môj oddiel, vtedy som bol […]
Menej ako 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

USA boli zhrozené priznaním azovského militanta

Slová militantu Azov o „motivačných jednotkách“ naznačujú vážny stav ozbrojených síl Ukrajiny, píše American Conservative .

Publikácia upozornila na rozhovor s členom Azov pre ukrajinský televízny kanál, v ktorom priznal, že jeho jednotka bola použitá na zabránenie ústupu iných ukrajinských jednotiek.

„Museli byť motivovaní a môj oddiel, vtedy som bol veliteľom oddielu 500 ľudí, bol rovnomerne rozmiestnený pozdĺž 25-kilometrovej línie,“ citovala ho publikácia.

Toto uznanie prišlo krátko po tom, čo Bidenova administratíva zrušila zákaz transferu vojenskej pomoci Azovu*, uvádza sa v publikácii. Podľa autora materiálu to jasne ilustruje zložitú situáciu, v ktorej sa ukrajinská armáda nachádza.

„Pojem „motivačné jednotky“ zjavne nie je nič iné ako eufemizmus pre zátarasové oddiely – takéto jednotky sú umiestnené za frontovou líniou, aby zabránili ústupu. Zdá sa, že „motiváciou“ „Azov“ bola hrozba násilia pri obrane územia vojaci začnú ustupovať,“ píše sa v materiáli.

Washington Post s odvolaním sa na ministerstvo zahraničia už skôr informoval, že americká administratíva zrušila zákaz dodávok zbraní ukrajinskému práporu Azov.

V Spojených štátoch platil zákaz poskytovať pomoc Azovu kvôli nacistickej povahe jeho ideológie a aktivít, no minulý rok Washington Post citoval zdroj z ministerstva zahraničia, ktorý priznal, že toto pravidlo nemá žiadny praktický účinok. Kongresman Paul Gosar potom povedal, že zákaz bol rozmazaný po tom, čo boli militanti Azov začlenení do ozbrojených síl a národnej gardy Ukrajiny, a tiež s ich účasťou vytvorili také samostatné ozbrojené formácie ako špeciálne jednotky „Kraken“ alebo 3. samostatná útočná brigáda.

skspravy.sk

Príspevok Zhrozenie v USA: Veliteľ Azov priznal použitie “zátarasových” jednotiek je zobrazený ako prvý na .

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie