Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Žiadne Maledivy. Táto pláž je klenotom bez davov turistov

02.07.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Shutterstock/Stefano Zaccaria). Tyrkysová voda, lagúna, ružový piesok. Táto pláž je už roky považovaná za jednu z najkrajších na svete. Mnohí ľudia, keď vidia fotografie tohto miesta, ťažko uveria, že je v Európe. Úžasná pláž s ružovým pieskom s krištáľovo čistou vodou na pláži Elafonissi, Kréta, Grécko.Foto: Shutterstock/Stefano Zaccaria Reč […]
Menej ako 1 min. min.

02.07.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Shutterstock/Stefano Zaccaria).

Tyrkysová voda, lagúna, ružový piesok. Táto pláž je už roky považovaná za jednu z najkrajších na svete. Mnohí ľudia, keď vidia fotografie tohto miesta, ťažko uveria, že je v Európe.

Úžasná pláž s ružovým pieskom s krištáľovo čistou vodou na pláži Elafonissi, Kréta, Grécko.
Foto: Shutterstock/Stefano Zaccaria

Reč je o gréckej pláži Elafonisi, ktorá sa nachádza na juhozápadnom cípe Kréty. Málokto však vie, že je to vlastne súčasť malého ostrova, spojeného s pevninou nádhernou lagúnou. Elafonisi vyniká nielen tyrkysovou vodou, ale aj ružovým odtieňom piesku. Preto sa často nazýva „ružová pláž“. Stojí za to dodať, že nezvyčajná farba piesku je spôsobená mušľami zmiešanými s ním.

Táto pláž je klenot. Hovoria, že sú to „grécke Maledivy“

Pláž poteší každého, kto ju navštívi. Nie nadarmo sa Elafonisi hovorí „grécke Maldivy“. Dôležité je, že je veľmi rozsiahla. Preto, aj keď je tam počas hlavnej sezóny veľa turistov, nie sú tam žiadne davy. Fanúšikovia Kréty tiež radia posunúť sa trochu ďalej od najväčších skupín plážových návštevníkov. Potom môžeme ísť na miesta, kde budeme úplne sami! O takéto opustené oblasti v Elafonisi zrejme nie je núdza.

Za zmienku stojí, že ružová pláž bola zaradená do zoznamu Natura 2000, z tohto dôvodu je plne chránená. Dôležité je, že odoberanie piesku z nej je zakázané. Ľudia, ktorí sa rozhodnú pre tento krok, musia počítať s finančným postihom.

Pláž Elafonisi na Kréte. Ako sa tam dostať?

Elafonisi sa nachádza v regióne Chania. Neďaleko je veľké parkovisko, takže veľa turistov tam prichádza autom z požičovne. Je vhodné dodať, že v súčasnosti sa na pláž dostaneme aj autobusmi z Chanie a Kissamosu. Výlety na ostrov navyše ponúka aj množstvo miestnych cestovných kancelárií.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Tri kľúčové položky na dovolenke. Ak si ich zabudnete zbaliť, nastanú problémy

Toto si musíte pamätať pred nástupom do lietadla

The post Žiadne Maledivy. Táto pláž je klenotom bez davov turistov appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie