Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Žiadny ocot ani sóda. Prevarte ho a vylejte do záchoda na noc. Poradí si aj so žltými škvrnami

9.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Podiuk Oleg). Ako vyčistiť veľmi znečistenú toaletu bez použitia chemikálií? Zabudnite na jedlú sódu a ocot. Namiesto toho siahnite po domácej zmesi, vďaka ktorej sa bude lesknúť ako hneď po kúpe. Pomôže aj so žltými škvrnami a fľakmi. Čo budete potrebovať? Ako vyčistiť veľmi znečistenú toaletu bez použitia chemikálií?Foto: […]
Menej ako 1 min. min.

9.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Podiuk Oleg).

Ako vyčistiť veľmi znečistenú toaletu bez použitia chemikálií? Zabudnite na jedlú sódu a ocot. Namiesto toho siahnite po domácej zmesi, vďaka ktorej sa bude lesknúť ako hneď po kúpe. Pomôže aj so žltými škvrnami a fľakmi. Čo budete potrebovať?

Ako vyčistiť veľmi znečistenú toaletu bez použitia chemikálií?
Foto: shutterstock/Podiuk Oleg

Jednou z najmenej obľúbených činností pri pravidelnom upratovaní je nepochybne čistenie špinavej toalety. Aj keď to robíte pravidelne, môžu sa na nej objaviť žlté škvrny a fľaky, ktoré sa nedajú vyčistiť tradičnými metódami. V takýchto situáciách sa oplatí zabudnúť na drsné a zdraviu škodlivé chemikálie. Pomocou osvedčených domácich prostriedkov môžete svoju toaletu dezinfikovať a urobiť ju bezchybne čistou.

Ako vyčistiť veľmi znečistenú toaletu? Vyrobte si domácu zmes, ale bez octu a jedlej sódy

Duo jedlá sóda a ocot nepochybne kraľuje domácim čistiacim metódam. Samozrejme, oba produkty sú vhodné aj na čistenie toalety, ale najlepšie je používať ich samostatne. Ak vám z nejakého dôvodu nevyhovujú, existujú aj iné, rovnako účinné metódy. Okrem iného môžete použiť domácu zmes na báze ďalších dvoch produktov z kuchyne. Ak potrebujete vyčistiť a dezinfikovať toaletu, použite dva strúčiky cesnaku a vrecúško čierneho čaju. Pred spaním a po večernej toalete ošúpte cesnak, vložte ho do hrnca, zalejte vodou a na miernom ohni priveďte do varu. Keď zmes začne bublať, pridajte čaj a počkajte, kým sa uvarí.

Miska bude dokonale čistá a zároveň dezinfikovaná. A to bez akýchkoľvek drsných chemikálií alebo úporného drhnutia.
Foto: shutterstock/Pixel-Shot

Hotovú zmes vylejte do toalety. Dbajte na to, aby stekala do vnútra celej misy. Potom choďte spať a nechajte ho pôsobiť počas celej noci. Keď ráno vstanete, utrite vnútro toalety kefou a vypustite vodu. Miska bude dokonale čistá a zároveň dezinfikovaná. A to bez akýchkoľvek drsných chemikálií alebo úporného drhnutia. To všetko vďaka protizápalovým a antibakteriálnym vlastnostiam cesnaku.

Ako vybieliť zažltnuté záchodové sedadlo? Najprv choďte do lekárne

So žltými škvrnami na záchodovom sedadle si dokonale poradí prípravok z lekárne. Hovoríme o peroxide vodíka, ktorý môžete kúpiť za menej ako 3 eurá. Namočte do neho vatový tampón a dôkladne potrite zafarbené miesto a to získa späť svoju pôvodnú belosť. V prípade obzvlášť odolných škvŕn priložte na ne navlhčený vatový tampón na 5 až 10 minút. Nakoniec celé miesto pretrite vlhkou handričkou a utrite do sucha.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Spojte mydlo s tromi prísadami a vyformujte guľôčky. Toaleta bude nádherne svieža po dobu 2 týždňov

Nepríjemný zápach v dome? Pripravte si osviežovač vzduchu z 2 zložiek

The post Žiadny ocot ani sóda. Prevarte ho a vylejte do záchoda na noc. Poradí si aj so žltými škvrnami appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie