Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Žiarski karatisti získali na turnaji v Budatíne až 23 pódiových umiestnení

Prvý víkend po veľkonočných prázdninách patril súťaži pre našich najmenších karatistov. Do telocvične Základnej školy Slovenských dobrovoľníkov v Žiline – Budatíne pricestovalo 297 najmladších začínajúcich karate bojovníkov vo veku 5 až 14 rokov s technickým stupňom do 6. kyu na turnaj Budatín Karate Cup 2024.  V Budatíne sa súťažilo v karate disciplínach agility, kata aj […]
Menej ako 1 min. min.

Prvý víkend po veľkonočných prázdninách patril súťaži pre našich najmenších karatistov. Do telocvične Základnej školy Slovenských dobrovoľníkov v Žiline – Budatíne pricestovalo 297 najmladších začínajúcich karate bojovníkov vo veku 5 až 14 rokov s technickým stupňom do 6. kyu na turnaj Budatín Karate Cup 2024. 

V Budatíne sa súťažilo v karate disciplínach agility, kata aj kumite. Zo Žiaru vyrazila partia trénerov v zložení Miloš Viglašský, Vladimír Neudeker, Ľubomír Striežovský a Ivan Tatár, ktorí, viac ako úspešne, „ukaučovali“ partiu 23 malých žiarskych karatistov. Spoločnými silami a s pomocou sily tímového ducha sme získali 23 pódiových umiestnení, čím sme sa zo všetkých 27 zúčastnených klubov umiestnili na prvom mieste.

V súťažnej disciplíne Agility, kde sa hodnotí presnosť a rýchlosť, si vo svojich vekových kategóriách vybojovali zlato Ela Štefanková, Adam Rak, Júlia Žňavová a Michal Kubáš. Zo striebra sa tešili Lenka Beňová, Daniel Danko a Jozef Róža. Medailové stupienky v agility si bronzovými výkonmi vybojovali Patrik Pukan, Kristína Tóthová a Martin Žňava.

V najtechnickejšej disciplíne karate – v kata, si za svoje poctivo natrénované zostavy vybojovali zlato Lenka Dobrocká a Michal Kubáš. Do finále sa prebojoval aj 

Pavel Siekela, ktorý tu na svojho súpera nestačil a obsadil druhé miesto. Posledný medailisti z kata boli bronzoví Richard Riva, Jozef Róža a Alex Chmelo.

Poslednou disciplínou, v ktorej sme sa taktiež nenechali súpermi zaskočiť, bolo adrenalínom nabité kumite. Zlato si vyzápasil Alex Chmelo. Vo finále na svojim súperom podľahli Ela Štefanková, Dušan Neuschl a Júlia Žňavová, ktorí si vybojovali striebro. A svoje posledné budatínske zápasy s farbou bronzu vyhrali Andrej Daubner, Jozef Róža a Michal Kubáš.

Pre viacerých našich najmladších pretekárov bol deň na súťažnom tatmi úspešným, a tak pevne veríme, že tým, ktorým sa tento krát nepodarilo vybojovať medailu či pohár a nesplnili si tak svoje súťažné sny, sa to podarí na najbližšej súťaži.

Karate klub MŠK Žiar nad Hronom

 

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie