Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Žilinka uvoľní k 10. júnu z funkcií dvoch vedúcich prokurátorov

Generálny prokurátor Maroš Žilinka uvoľnil k 10. júnu z funkcií okresnú prokurátorku v Leviciach a krajského prokurátora v Nitre. Dôvodom sú závažné porušenia zákonnosti v konkrétnej trestnej veci. Informovala o tom hovorkyňa Generálnej prokuratúry Zuzana Drobová. “Urobil tak na základe zistenia závažných porušení zákonnosti v konkrétnej trestnej veci, na podklade ktorých vyzval oboch vedúcich prokurátorov […]
Menej ako 1 min. min.

Generálny prokurátor Maroš Žilinka uvoľnil k 10. júnu z funkcií okresnú prokurátorku v Leviciach a krajského prokurátora v Nitre.

Dôvodom sú závažné porušenia zákonnosti v konkrétnej trestnej veci. Informovala o tom hovorkyňa Generálnej prokuratúry Zuzana Drobová.

“Urobil tak na základe zistenia závažných porušení zákonnosti v konkrétnej trestnej veci, na podklade ktorých vyzval oboch vedúcich prokurátorov na okamžité vyvodenie osobnej personálnej zodpovednosti,” priblížila hovorkyňa.

Generálny prokurátor zároveň prijal opatrenia reagujúce na zistené porušenia zákonnosti a nariadil vykonanie komplexnej previerky práce na Okresnej prokuratúre Levice.

“Generálny prokurátor Slovenskej republiky s účinnosťou od 15. júna 2024 poveril výkonom funkcie krajského prokurátora v Nitre Mgr. Martina Tamaškoviča, aktuálne prokurátora Generálnej prokuratúry SR,” dodala.

 

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie