Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Život učiteľa: Veľa dovolenky? Práca po večeroch aj v nedeľu a „prázdniny“, ktoré nie sú iba o voľne

Počas školského roka končí učiteľ o pol druhej, potom má voľno a žiadne starosti. Dokonca si cez leto užije osem týždňov „prázdnin“. Platy pritom nemajú vôbec zlé. Aj takúto skreslenú predstavu o tomto povolaní si možno prečítať na rôznych internetových fórach. Pedagógovia však s touto skratkou nesúhlasia. Uvádzajú, že prázdniny nemajú, keď často nie sú […]
Menej ako 1 min. min.

Počas školského roka končí učiteľ o pol druhej, potom má voľno a žiadne starosti. Dokonca si cez leto užije osem týždňov „prázdnin“. Platy pritom nemajú vôbec zlé. Aj takúto skreslenú predstavu o tomto povolaní si možno prečítať na rôznych internetových fórach.

Pedagógovia však s touto skratkou nesúhlasia. Uvádzajú, že prázdniny nemajú, keď často nie sú celé dva mesiace doma. Podotýkajú pritom, že počas školského roka nemôžu mať dovolenku, kedy chcú. Odchodom zo školy sa pre nich práca nekončí, zdôrazňujú. Doma ich totiž čaká oprava písomiek, príprava na ďalší deň, prípadne sa učia, aby si mohli zvýšiť kvalifikáciu.

Ani v najbližších mesiacoch to podľa oslovených pedagógov nebude inak a v práci budú pokračovať. Niektorí dokonca ako brigádnici. HN sa bližšie pozreli na to, ako trávia svoj čas učitelia počas letných mesiacov.

Na dve zmeny

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 84% na dočítanie.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie