Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Zjedzte ho na večeru a kilá začnú šialene ubúdať. Celebrity jedia takýto šalát a chudnú

Čo jesť, aby ste zároveň schudli? – túto otázku si kladie mnoho ľudí, ktorí bojujú s nadváhou. Odpoveďou by mohol byť toľko obľúbený šalát sestier Kardashianových, ktorý je nielen chutný, ale aj spaľuje tuky a reguluje tráviaci systém. Kardashianky sa vám môžu páčiť alebo nie, ale niet pochýb o tom, že predstavitelia celebritnej rodiny majú […]
Menej ako 1 min. min.

Čo jesť, aby ste zároveň schudli? – túto otázku si kladie mnoho ľudí, ktorí bojujú s nadváhou. Odpoveďou by mohol byť toľko obľúbený šalát sestier Kardashianových, ktorý je nielen chutný, ale aj spaľuje tuky a reguluje tráviaci systém.

Kardashianky sa vám môžu páčiť alebo nie, ale niet pochýb o tom, že predstavitelia celebritnej rodiny majú obrovský vplyv na formovanie trendov, vrátane trendov v oblasti potravín. Recepty zverejnené na ich webovej stránke sú veľmi obľúbené a fanúšikovia neskrývajú svoj obdiv k pochúťkam, ktoré propagujú Kourtney, Kim alebo Khloé.

Najnovším hitom je jednoduchý a chutný šalát, ktorý slávne sestry milujú. Nielen pre jeho chuť, ale aj pre zdravotné benefity, keďže pokrm je skvelý pre tráviaci systém a zabraňuje nepríjemnému nadúvaniu. Okrem toho zložky šalátu podporujú spaľovanie prebytočných tukov, čo je dôležité pre tých, ktorí bojujú s nadváhou.

Hoci recept na šalát pochádza zo slnečnej Kalifornie, možno ho ľahko pripraviť v pohodlí vlastnej kuchyne z produktov dostupných v poľských obchodoch. Čo by sme mali použiť na prípravu tohto chutného pokrmu?

Rukolu a viac…

Základom šalátu je rukola, známa aj ako roketa, ktorá patrí do čeľade kapustovitých, ale v poslednom čase sa spája najmä so šalátmi. Vyznačuje sa mierne korenistou (niektorí hovoria, že chrenovou) chuťou. Čím je rukola staršia, tým je ostrejšia. Je to spôsobené vysokou koncentráciou sírnych aminokyselín, ktoré vykazujú antibakteriálne vlastnosti.

Rukola je vynikajúcim zdrojom vitamínov a minerálov. Nachádzajú sa v nej najmä vitamíny A, C a K, ako aj vitamíny skupiny B. Rastlina je bohatým zdrojom železa (ktoré pomáha vyrovnať sa s anémiou a posilňuje imunitu) a kyseliny listovej, ktorú potrebujú najmä tehotné ženy – nedostatok týchto látok sa spája s vyšším rizikom defektov neurálnej trubice, rozštepu pery a podnebia alebo Downovho syndrómu. Dostatočný príjem tiež pomáha predchádzať anémii, poruchám nervového systému (hyperaktivita, problémy so spánkom, problémy s pamäťou, depresie) a poruchám trávenia.

Nemenej cenné sú aj bataty, ďalšia zložka nášho šalátu. Sú jedným z najbohatších rastlinných zdrojov vitamínu E, silného antioxidantu, ktorý posilňuje imunitný systém a neutralizuje škodlivé účinky voľných radikálov zodpovedných za poškodenie tkanív, urýchlenie procesu starnutia, vznik rakoviny a kardiovaskulárnych ochorení.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie