Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Zlaté hokejisty přijal premiér Fiala. Rozdal vyznamenání, pak vtipkoval o Červenkově věku

Premiér Petr Fiala (ODS) ve středu ve 13 hodin přijal české hokejisty v Kramářově vile. „Mám velkou radost z toho, že jste přijali moje pozvání a že vám mohu jménem vlády České republiky poděkovat za skvělou reprezentaci a skvělý úspěch,“ řekl premiér. Dodal, že úspěch není jen sportovní, ale že má i větší význam. „Věřím, […]
Menej ako 1 min. min.

Premiér Petr Fiala (ODS) ve středu ve 13 hodin přijal české hokejisty v Kramářově vile. „Mám velkou radost z toho, že jste přijali moje pozvání a že vám mohu jménem vlády České republiky poděkovat za skvělou reprezentaci a skvělý úspěch,“ řekl premiér.

Dodal, že úspěch není jen sportovní, ale že má i větší význam. „Věřím, že jste cítili podporu, jak jsme to všichni prožívali. Sám jsem měl možnost se účastnit jako divák finálové zápasu, moc jsem to prožíval,“ řekl Fiala. Připomněl i jednu výjimečnost triumfu. „Je to o to cennější, že na hokejových mistrovstvích světa nebývá domácí tým tím, který vyhrává. O to je krásnější, že se vám to povedlo,“ doplnil.

Dále uvedl, že hokejistům předá malý dárek jako vzpomínku na středeční setkání. „Protože jste dosáhli mimořádného úspěchu, rozhodl jsem se týmu hokejové reprezentace udělit medaili Karla Kramáře, což je nejvyšší ocenění, které může předseda vlády dát. Je to poprvé, kdy se tato medaile uděluje kolektivně, ale chci tím vyjádřit své poděkování,“ řekl Fiala a předal medaili kapitánovi Romanu Červenkovi.

„Za celý tým bych chtěl poděkovat za pozvání, Moc si toho vážíme,“ sdělil Červenka a na oplátku předal premiérovi dres podepsaný celým týmem. „Nevím proč vybrali zrovna můj,“ řekl s úsměvem kapitán. „Možná proto, že se mi blížíte věkem,“ reagoval Fiala.

Práci českého kolektivu ocenil i trenér Radim Rulík. „Fantastický tým. Fantastický realizační tým. Všichni nechali sto procent ve své práci. Výsledek je skvělý a zasloužený. Jsme rádi, že jsme byli pozváni, protože je to jednou za život. Nesmírně si to užíváme a děkujeme za ocenění,“ řekl Rulík.

Připravujeme podrobnosti.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie