Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Zlato v roku 2024: Analýza a predpovede

Zlato, to vzácne a trvalé aktívum, ktoré po stáročia slúžilo ako bezpečný prístav pre investorov, sa v roku 2024 zdá byť na ceste k svojmu najlepšiemu roku od roku 1979. Podľa ekonóma a obhajcu zlata Petra Schiffa, zlato tento rok zaznamenalo významný nárast, pričom vzrástlo o viac ako 540 dolárov, čo je jeho najväčší dolárový […]
Menej ako 1 min. min.

Zlato, to vzácne a trvalé aktívum, ktoré po stáročia slúžilo ako bezpečný prístav pre investorov, sa v roku 2024 zdá byť na ceste k svojmu najlepšiemu roku od roku 1979. Podľa ekonóma a obhajcu zlata Petra Schiffa, zlato tento rok zaznamenalo významný nárast, pričom vzrástlo o viac ako 540 dolárov, čo je jeho najväčší dolárový zisk v histórii. Tento fenomén môže byť pripísaný niekoľkým faktorom, vrátane ekonomickej neistoty a politík centrálnej banky.

Peter Schiff, známy svojimi presnými predpoveďami a kritikou menovej politiky, poukázal na to, že zlato sa stalo jedným z najvýkonnejších aktív tohto roka, pričom jeho cena vzrástla o viac ako 26 %. Tento nárast nasledoval po tom, ako Federálny rezervný systém znížil úrokové sadzby, čo bolo prvým takýmto krokom za viac ako štyri roky. Schiff zdôrazňuje, že napriek tomuto výkonu, mnohí investori stále nevenujú pozornosť býčiemu trhu so zlatom ani nepridávajú ťažobné akcie na svoje obrazovky.

GDX, symbol pre fond obchodovaný na burze (ETF) Vaneck Gold Miners, ktorý sleduje výkonnosť spoločností zapojených do ťažby zlata a súvisiacich odvetví, vzrástol len o 31 %, čo naznačuje, že trh s ťažobnými akciami ešte stále nedočkal plného ocenenia. Schiff tiež upozornil na to, že mnohí obchodníci rýchlo predávajú akcie ťažby zlata pri najmenšom poklese, čo môže byť prejavom krátkodobého myslenia a nedostatku stratégie.

Vzhľadom na tieto udalosti a súčasnú ekonomickú klímu, Schiff predpovedá, že zlato môže pokračovať v raste a dosiahnuť nové rekordy. Jeho analýza a komentáre poskytujú cenný vhľad do dynamiky trhu so zlatom a ponúkajú strategické tipy pre investorov, ktorí hľadajú stabilné aktíva v čase neistoty.

V kontexte týchto udalostí je dôležité, aby si investori uvedomili význam diverzifikácie portfólia a potenciál zlata ako ochrany proti inflácii a menovým turbulenciám. Zlato, ako historicky overený uchovávateľ hodnoty, môže poskytnúť istotu v časoch, keď tradičné aktíva môžu byť volatilné.

Pre tých, ktorí sa zaujímajú o hlbšiu analýzu a predpovede trhu so zlatom v roku 2024, odporúčame preskúmať podrobné správy a komentáre Petra Schiffa, ktoré sú dostupné na jeho podcaste a blogu. Tieto zdroje poskytujú bohaté informácie a perspektívy, ktoré môžu pomôcť investorom pri rozhodovaní o ich investičných stratégiách.

V tejto dobe, keď sa svetová ekonomika stretáva s mnohými výzvami, od geopolitických napätí po menové politiky, zlato zostáva kľúčovým prvkom v portfóliu mnohých investorov. Jeho schopnosť udržať hodnotu a poskytnúť bezpečný prístav v búrlivých časoch je dôvodom, prečo by malo byť zlato považované za dôležitú súčasť diverzifikovaného investičného plánu.

Zdroj: bitcoin

Príspevok Zlato v roku 2024: Analýza a predpovede je zobrazený ako prvý na Kryptoblog24.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie