Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Zlatý déšť otrávil v Německu 15 dětí: Studenti skončili na jednotce intenzivní péče

Děti ve věku 10 až 15 let nejspíše spolkly semena jedovatého štědřence neboli zlatého deště, informuje SWR. Není známo, co děti k tomuto činu vedlo. Mluvčí školy uvedl, že její pozemky jsou pravidelně kontrolovány, zda na nich nerostou jedovaté rostliny. V tomto případě však zlatý déšť rostl mimo pozemek školy, a proto si ho nikdo nevšiml. Vedení města následně nechalo […]
Menej ako 1 min. min.

Děti ve věku 10 až 15 let nejspíše spolkly semena jedovatého štědřence neboli zlatého deště, informuje SWR. Není známo, co děti k tomuto činu vedlo. Mluvčí školy uvedl, že její pozemky jsou pravidelně kontrolovány, zda na nich nerostou jedovaté rostliny. V tomto případě však zlatý déšť rostl mimo pozemek školy, a proto si ho nikdo nevšiml. Vedení města následně nechalo rostlinu odstranit.

ČTĚTE TAKÉ: Toxická šťouchadla na brambory straší Němce. Výrobce stáhl z prodeje 17 produktů do kuchyně

Podle dostupných informací skončilo všech 15 otrávených žáků nejdříve na jednotce intenzivní péče, informuje Der Spiegel. Děti si měly stěžovat hlavně na nevolnost a bolesti břicha. Lékaři jim podali živočišné uhlí, které dokáže vázat toxické látky v trávicím ústrojí.

Žádný z žáků nebyl podle médií v ohrožení života. Podle mluvčího nemocnice bylo šest z nich ještě týž den večer převezeno na normální oddělení. V nemocnici vzniklo kontaktní místo pro rodiče otrávených dětí. Škola informovala rodiče všech studentů, aby své děti v případě, že se u nich rovněž projeví příznaky otravy, ihned odvezli do nemocnice.

Nejedná se o jediný takový případ otravy. V březnu si pár v Dolním Rakousku spletl medvědí česnek s prudce jedovatým ocúnem, informuje Bild. Konzumace polévky uvařené z této rostliny se jim bohužel stala osudnou.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Žáci z Boleslavska na školním tablu pózovali s dlouhými zbraněmi. Ředitel přiznal pochybení

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie