Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Zleva dobrý, zprava Jágr. Dopravní nehody se nevyhýbají ani slavným osobnostem

Velmi pestré mládí měl oblíbený moderátor Leoš Mareš, jenž neskrýval zálibu ve sportovních vozech. Letos je to přesně dvacet let, kdy si jeho řidičák šel odpočinout na rok a půl do chládku. Během jednoho roku totiž havaroval se svým vozem Audi TT nejprve v Bílovci na Novojičínsku, následně se stejným typem automobilu srazil v říjnu […]
Menej ako 1 min. min.

Velmi pestré mládí měl oblíbený moderátor Leoš Mareš, jenž neskrýval zálibu ve sportovních vozech. Letos je to přesně dvacet let, kdy si jeho řidičák šel odpočinout na rok a půl do chládku. Během jednoho roku totiž havaroval se svým vozem Audi TT nejprve v Bílovci na Novojičínsku, následně se stejným typem automobilu srazil v říjnu 2004 motorkáře na Praze 4. A mezi tím ještě stačil poškodit své červené ferrari v zatáčce před Borkem u Českých Budějovic. Ta právě kvůli tomuto incidentu získala přezdívku „Marešova zatáčka“.

K TÉMATU: Nehoda českého influencera Máry v luxusním sporťáku. Popsal, co se stalo

Svědci tehdy tvrdili, že v italském voze telefonoval. Na druhou stranu ani v jednom případě nehrál roli alkohol a svou vinu český moderátor nikdy nezpochybňoval, a to i v případě srážky motocyklu, kdy jeho řidič utrpěl četné zlomeniny zápěstí a předloktí.

Alkohol i výhružky policistům

To se ovšem nedá říci o českém fotbalistovi Davidu Limberském. V roce 2015 se nechvalně proslavil tím, že se svým luxusním vozem značky Bentley naboural do zděného oplocení na pražském Smíchově přímo před zraky policejní hlídky. Z místa nehody se navíc snažil utéct, ale marně. Policisté ho po pár metrech dostihli a nestačili se divit. Bývalý fotbalový reprezentant jim začal vyhrožovat a následná dechová zkouška u něho ukázala nezanedbatelné množství alkoholu v krvi, konkrétně 1,5 promile.

Korunu tomu nasadil čtyři dny poté, kdy v zápase Plzně s Příbramí během oslavování vstřelené branky napodoboval řízení auta. Vedení fotbalového klubu ho ještě předtím zbavilo kapitánské pásky, a ještě musel zaplatit tučnou pokutu. Trestnímu stíhání se nicméně vyhnul. Sám totiž škodu zaplatil a zavázal se, že rok nebude řídit.

Alkohol se stal osudným i populární herečce Dagmar Patrasové, jež se mimochodem proslavila díky mnoha filmům i rolím v oblíbených seriálech jako například Arabela či Návštěvníci. Získala si srdce i mnoha malých diváků svými pořady pro děti a dětskými písničkami.

V prosinci roku 2018 způsobila v Praze nehodu, kdy s 2,5 promile alkoholu v krvi nabourala do osobního vozu a vysloužila si zákaz řízení na rok a půl a k tomu pokutu ve výši 150 tisíc. Přesně před dvěma lety pak se svým mercedesem havarovala opět nedaleko svého domu. Nejprve najela do zaparkovaného vozidla a následně se zastavila o betonové zábrany u přechodu pro chodce. Nikomu se naštěstí nic nestalo. Herečka se hájila tím, že auto mělo poruchu, nicméně zkoušku na alkohol odmítla. Loni jí za to soud uložil peněžitý trest 200 tisíc korun a zákaz řízení na dva roky.

Kouření může zabíjet

Nadýchala i influencerka Agáta Hanychová. Policejní hlídka si jí všimla ve chvíli, kdy se dopustila drobného přestupku. Při vyjíždění z kruhového objezdu v srpnu 2022 nedala znamení o změně směru, což bylo na pokutu zhruba dva tisíce korun. Pozitivní test na alkohol ovšem znamenal zákaz řízení na půl roku.

Ještě kurióznější ovšem byla nehoda, kterou způsobila v roce 2010. Tehdy narazila do zaparkovaného automobilu kvůli cigaretě. Oharek jí totiž spadl na šálu a následně i na svetr, čímž se přestala plně věnovat řízení. I v tomto případě se nikdo nezranil.

Nehoda se nevyhnula ani hokejové legendě. Jaromír Jágr se před dvěma lety při odbočování střetl s tramvají v Plzeňské ulici v Praze. Jeho elektromobil Kia EV6 to tehdy schytal přímo do předních dveří u řidiče. Hokejista sice skončil v péči záchranářů, nicméně vyvázl bez zranění, stejně jako cestující v tramvaji. Pražský dopravní podnik vyčíslil škodu na zhruba 400 tisíc korun.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Nehoda ferrari v Praze

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie