Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Zlín zakázal nájemníkům kouřit na balkonech a hrozí sankcemi. Právník upozornil na problém

Balkón slouží mnohým nájemníkům jako kuřárna. Nepomůže prosba souseda, ani nadávky. „Když došlo k upozornění souseda, že obtěžuje kouřením, tak se ještě smál,“ popsala pro CNN Prima NEWS nájemnice městského bytu ve Zlíně. Město proto zavedlo nové pravidlo, které má ochránit nájemníky nekuřáky. ČTĚTE TAKÉ: Tragédie ve Zlíně: Muž nepřežil pád z ochozu nákupního centra. Nad […]
Menej ako 1 min. min.

Balkón slouží mnohým nájemníkům jako kuřárna. Nepomůže prosba souseda, ani nadávky. „Když došlo k upozornění souseda, že obtěžuje kouřením, tak se ještě smál,“ popsala pro CNN Prima NEWS nájemnice městského bytu ve Zlíně. Město proto zavedlo nové pravidlo, které má ochránit nájemníky nekuřáky.

ČTĚTE TAKÉ: Tragédie ve Zlíně: Muž nepřežil pád z ochozu nákupního centra. Nad podrobnostmi visí otazníky

Jeden z obrovských zlínských paneláků má tři sta šedesát bytů a balkóny jsou rozesety těsně vedle sebe. Kuřáci proto musí ustoupit těm, kteří cigaretám neholdují. „Jak k tomu přijdou slušní nájemníci, kteří nikoho neobtěžují, mají zdravotní problémy, astma, alergie?“ souhlasila jedna z nájemnic.

Postihnout ty, kteří budou porušovat zákaz kouření na balkónech, bude ale podle právníků problém.  „Bude to těžko prokazatelné, protože ho musí při tom kouření chytit,“ vysvětlil pro CNN Prima NEWS advokát Josef Kapušňák.

„Smlouvy do městských bytů uzavíráme na dobu určitou, postupně je prodlužujeme, takže pokud by pro nás byl nějaký podnět tu smlouvu neprodloužit, tak můžeme uvažovat i o tomhle,“ říká radní města Zlín pro oblast bydlení Jiří Robenek. „Právo na to má, teď je otázka té vymahatelnosti. Jestliže uvádí, že neprodlouží nájemní smlouvu, je otázka, jak by rozhodoval soud,“ doplnil Kapušňák.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Muž v Brně pobodal školačku. Soud ho poslal na 16 let do vězení za pokus o vraždu dítěte

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie