Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Zlomená žebra a fekálie. Dvouletý hoch zavřený do klece zažil peklo, přišlo se na to náhodou

Policisté chlapce našli 8. února náhodou při vyšetřování matky Naeshy Lumpkinové v jiném, blíže nespecifikovaném případu, uvedl web USA Today. Strážci zákona si při návštěvě u Lumpkinové všimli zvláštní klece. V provizorní ohrádce s kusem postýlky žil v hororových podmínkách těžce zanedbaný dvouletý chlapec. ČTĚTE TAKÉ: Případy vlčích dětí: Česko šokovala kuřimská kauza, společností otřásly i […]
Menej ako 1 min. min.

Policisté chlapce našli 8. února náhodou při vyšetřování matky Naeshy Lumpkinové v jiném, blíže nespecifikovaném případu, uvedl web USA Today. Strážci zákona si při návštěvě u Lumpkinové všimli zvláštní klece. V provizorní ohrádce s kusem postýlky žil v hororových podmínkách těžce zanedbaný dvouletý chlapec.

ČTĚTE TAKÉ: Případy vlčích dětí: Česko šokovala kuřimská kauza, společností otřásly i další příběhy

Chlapeček přežíval v hromadě odpadků a výměšků. „Byly tam zbytky jídla, včetně kuřecích kostí. Bylo to hrozné,“ popsal první pocity po objevení chlapce jeden ze zasahujících policistů James O´Callaghan. Okamžitě byli přivoláni pracovníci Úřadu pro ochranu dětí (obdoby českého OSPOD) a chlapec byl převezen na vyšetření do nemocnice.

Lékaři u chlapce narazili na řadu modřin a při bližším vyšetření u dítěte zjistili i dvě zlomená žebra. Zlomeniny byly odhadem deset dnů staré. Vyšetřovatelům Lumpkinová sdělila, že si syn přivodil zlomeniny a pohmožděniny vlastní vinou pádem ze schodů. Nehoda se podle ženy odehrála někdy na přelomu minulého a letošního roku. Ačkoli dítě utrpělo vážná zranění, matka se rozhodla nevyhledat lékařskou pomoc.

Přísnější trest? Chybí důkazy

Úřady obvinily ženu z týrání a zanedbání péče, co se týče chlapcových zranění, další trest jí nehrozí.  Jak konstatuje prokurátor okresu Erie Michael Keane, přesvědčivé důkazy, že si zlomeniny a pohmožděniny nezpůsobil vlastní vinou, je nemožné prokázat.

„Bohužel v době, kdy bylo to dítě převezeno do dětské nemocnice, tak modřiny a další viditelná zranění byla starší (ve fázi hojení). Bylo pro nás téměř nemožné prokázat příčinu vzniku,” vysvětlil Keane.

Jak upozornil O´Callaghan, přestože se úřady pokoušely od února zjistit okolnosti týrání včetně dalšího důkazního materiálu proti Lumpkinové, jejich snaha byla marná. Ženě byly mezitím nařízeny návštěvy poradenského programu.

Nová obvinění vůči Lumpkinové prokuratura nevznese, uvedl web New York Post. Obhájkyně Lumpkinové Susan Marie Karalusová ve vyjádření pro média sdělila, že případem se zabývají soudy, včetně tzv. rodinného soudu (Family Court), který je neveřejný.

Osud chlapce je v současné chvíli nejasný, upozorňuje zpravodajský server wkbw. Lumpkinová je vyšetřována na svobodě a během června jí čekají další soudní jednání.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Padl trest za znásilnění a pokus o vraždu v Plzni. Mladého Ukrajince čeká 19 let vězení

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie