Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Zložitosti Bitcoin ETF: Pohľad Roberta Kiyosakiho

V neustále sa vyvíjajúcom prostredí investícií do kryptomien sa intenzívne diskutuje o tom, či vlastniť „skutočné“ aktíva alebo ich náprotivky vo fondoch obchodovaných na burze (ETF). Robert Kiyosaki, uznávaný autor knihy „Bohatý otec, chudobný otec“, bol hlasným účastníkom tejto diskusie a varoval investorov pred lákavosťou Bitcoinových ETF. Kiyosakiho postoj je jasný: je zástancom vlastníctva „skutočného“ […]
Menej ako 1 min. min.

V neustále sa vyvíjajúcom prostredí investícií do kryptomien sa intenzívne diskutuje o tom, či vlastniť „skutočné“ aktíva alebo ich náprotivky vo fondoch obchodovaných na burze (ETF). Robert Kiyosaki, uznávaný autor knihy „Bohatý otec, chudobný otec“, bol hlasným účastníkom tejto diskusie a varoval investorov pred lákavosťou Bitcoinových ETF.

Kiyosakiho postoj je jasný: je zástancom vlastníctva „skutočného“ Bitcoinu namiesto ETF, ktoré sledujú jeho hodnotu. Jeho dôvody vychádzajú z nedôvery voči finančným nástrojom, ktoré podľa neho nereprezentujú skutočne podkladové aktíva, o ktorých tvrdí, že ich odrážajú. ETF na Bitcoin prirovnáva k „falošnému“ Bitcoinu, čím vytvára paralelu so svojimi podobnými názormi na ETF na zlato a striebro. Kiyosakiho skepsa sa vzťahuje na širší finančný systém vrátane Bidenovej administratívy, Federálneho rezervného systému, ministerstva financií a bankárov z Wall Street, ktorých obviňuje z praktík poškodzujúcich finančné zdravie bežného človeka.

Podstata Kiyosakiho argumentov spočíva v potenciálnom nadmernom využívaní finančnej páky, ktoré je vlastné ETF. Poukazuje na to, že napríklad ETF na zlato môže tú istú uncu zlata predať viackrát, čo považuje za skreslenie vlastníctva. Táto obava sa ešte znásobuje v súvislosti s Bitcoinom, digitálnym aktívom, ktoré sa pýši decentralizáciou a priamym vlastníctvom. Investovaním do ETF Bitcoinu by sa človek mohol vystaviť práve tým finančným machináciám, ktoré mal Bitcoin obísť.

Kiyosakiho prístup k investovaniu je ovplyvnený stratégiou Warrena Buffetta, ktorý je známy svojou filozofiou „kúp a drž“. Kiyosaki túto metodiku uplatňuje na Bitcoin, pričom kryptomenu nakupuje každý mesiac a drží ju ako dlhodobú investíciu. Jeho konanie odráža vieru vo vnútornú hodnotu Bitcoinu a snahu zachovať si osobnú kontrolu nad svojimi investíciami.

Dôsledky Kiyosakiho názorov sú pre investorov pohybujúcich sa na trhoch s kryptomenami významné. Keďže ETF na Bitcoin získavajú na popularite a ponúkajú tradičnejší investičný nástroj pre netradičné aktívum, otázka pravosti a hodnoty sa stáva čoraz aktuálnejšou. Kiyosakiho pohľad slúži ako pripomienka, aby sme zvážili základné princípy vlastníctva aktív a dôkladne preskúmali finančné produkty, ktoré sa snažia replikovať skúsenosť s držbou aktíva, ako je Bitcoin.

Zdroj: bitcoin

Príspevok Zložitosti Bitcoin ETF: Pohľad Roberta Kiyosakiho je zobrazený ako prvý na Kryptoblog24.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie