Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Zmena ruského postoja. Kto je nepriateľ?

www.slovanskenoviny.sk/rss Kremeľ označil USA za nepriateľský štát. Peskov: Rusko je pre Spojené štáty nepriateľská krajina. Je to nepriateľ! Rusko je dnes pre Spojené štáty nepriateľskou krajinou, rovnako ako sú Spojené štáty pre Rusko, povedal tlačový tajomník ruského prezidenta Dmitrij Peskov. Boli zdžanliví Peskov, ani samotný Vladimir Putin predtým neoznačili Spojené štáty a ďalšie krajiny, ktoré […]
Menej ako 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

Kremeľ označil USA za nepriateľský štát. Peskov: Rusko je pre Spojené štáty nepriateľská krajina.

Je to nepriateľ!

Rusko je dnes pre Spojené štáty nepriateľskou krajinou, rovnako ako sú Spojené štáty pre Rusko, povedal tlačový tajomník ruského prezidenta Dmitrij Peskov.

Boli zdžanliví

Peskov, ani samotný Vladimir Putin predtým neoznačili Spojené štáty a ďalšie krajiny, ktoré Kremeľ považuje za nepriateľské, za nepriateľov.

Zmeny v rétorike

V januári Putin povedal, že „Západ je protivníkom Ruska, ktorý sa snaží vyriešiť svoje problémy  pomocou Ukrajiny“. Putin vo svojich prejavoch hovoril aj o nepriateľskej politike Západu a nepriateľských akciách niektorých krajín .

Peskov sa držal podobných formulácií. Ešte v máji hovoril o „nepriateľských, či skôr nepriateľských prejavoch“ zo strany Spojených štátov, ale samotné USA nenazval „nepriateľskou krajinou“.

Predtým si len námestník tajomníka Bezpečnostnej rady Dmitrij Medvedev dovolil nazvať Spojené štáty „nepriateľom Ruska“. Peskov komentoval jeho vyhlásenia v júni 2022 a označil ich za „vyjadrenie osobného postoja“, pričom objasnil, že „zahraničnopolitickú pozíciu Ruska formuluje a vyjadruje prezident“.

V decembri 2023, pri odovzdávaní poverovacích listín novým veľvyslancom cudzích štátov v Kremli, Putin povedal, že Rusko „nemá voči nikomu žiadne zaujaté, nieto ešte nepriateľské úmysly“.

Kontext

Kremeľ zmenil svoju rétoriku niekoľko dní po tom, čo Spojené štáty umožnili Ukrajine zaútočiť na medzinárodne uznávané ruské územie americkými zbraňami. Putin predtým naznačil západným krajinám možné útoky na štáty NATO, ak by Kyjevu umožnili zaútočiť na ruské územie. Ale potom, čo Ukrajina začala používať západné zbrane na útoky na ruské pohraničné regióny, federálne kanály a úradníci sa to snažili prezentovať ako bezvýznamnú udalosť.

/ hlavnydennik.sk /

Príspevok Zmena ruského postoja. Kto je nepriateľ? je zobrazený ako prvý na .

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie