Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Zmena stanoviska SEC a jej vplyv na reguláciu kryptomien

Americká komisia pre cenné papiere a burzu (SEC) ustúpila od svojho tvrdenia, že niektoré kryptoaktíva sú cenné papiere, v rámci svojej žaloby proti kryptoburze Binance. Tento krok predstavuje významnú zmenu v postoji SEC, ktorá v minulosti používala tento argument vo viacerých prípadoch proti spoločnostiam pôsobiacim v digitálnom priestore. Zmena stanoviska SEC prišla po tom, ako […]
Menej ako 1 min. min.

Americká komisia pre cenné papiere a burzu (SEC) ustúpila od svojho tvrdenia, že niektoré kryptoaktíva sú cenné papiere, v rámci svojej žaloby proti kryptoburze Binance. Tento krok predstavuje významnú zmenu v postoji SEC, ktorá v minulosti používala tento argument vo viacerých prípadoch proti spoločnostiam pôsobiacim v digitálnom priestore.

Zmena stanoviska SEC prišla po tom, ako agentúra rozšírila svoju žalobu proti Binance o ďalšie tri tokeny, pričom stiahla svoje predchádzajúce tvrdenia. Tento obrat môže naznačovať uznávanie dlhodobého argumentu kryptomenového odvetvia, že kryptoaktíva by nemali byť automaticky klasifikované ako cenné papiere.

V reakcii na túto zmenu, zástupcovia digitálnych aktív vyjadrili kritiku, že toto priznanie je príliš málo a príliš neskoro. Napriek tomu, že SEC vyjadrila ľútosť nad spôsobeným zmätkom a zaviazala sa používať termín „cenné papiere kryptoaktív“ menej často, zdá sa, že dôvera v regulátora je narušená.

Tento vývoj môže mať dôležité dôsledky pre budúcu reguláciu kryptomien, keďže sa zdá, že SEC môže prehodnocovať svoj prístup k definícii a regulácii kryptoaktív. Otázka, či sú kryptoaktíva cenné papiere, je kľúčová pre určenie príslušných regulačných požiadaviek a povinností pre spoločnosti pôsobiacie v tomto rýchlo sa rozvíjajúcom sektore.

Vzhľadom na tento posun je možné, že budeme svedkami ďalších zmien v prístupe SEC a možno aj iných regulačných orgánov po celom svete. Pre kryptomenový priemysel a jeho účastníkov je toto obdobie plné neistoty, ale aj potenciálu pre pozitívne zmeny v regulačnom prostredí.

Príspevok Zmena stanoviska SEC a jej vplyv na reguláciu kryptomien je zobrazený ako prvý na Kryptoblog24.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie