Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Zmena v triedení odpadu v Starej Turej začala

Technické služby Stará Turá oznámili postupnú zmenu v triedení odpadu, ktorá začne v najbližších dňoch. Kontajnery na kovový odpad budú postupne odstraňované, a kovový odpad (konzervy, plechovky a podobné) bude odteraz patriť do žltého kontajneru na plasty. Prečo táto zmena? Ako informuje mesto Stará Turá, ide o reakciu na novú legislatívu, konkrétne na zálohový systém, […]
Menej ako 1 min. min.

Technické služby Stará Turá oznámili postupnú zmenu v triedení odpadu, ktorá začne v najbližších dňoch. Kontajnery na kovový odpad budú postupne odstraňované, a kovový odpad (konzervy, plechovky a podobné) bude odteraz patriť do žltého kontajneru na plasty.

Prečo táto zmena?

Ako informuje mesto Stará Turá, ide o reakciu na novú legislatívu, konkrétne na zálohový systém, vďaka ktorému sa PET fľaše a plechovky s označením Z vracajú späť do obchodov, čím sa redukuje množstvo kovového odpadu končiaceho v kontajneroch.

Vďaka zálohovému systému na Slovensku pozorujeme pokles vyzberaného množstva plastových fliaš, ale hlavne kovového odpadu – plechoviek. Z pôvodných 5 vývozov kovového odpadu ročne sme sa dostali na 1 až 2 vývozy.

Spájanie triedených zložiek ako sú plasty a kovy do jedného kontajnera prináša niekoľko výhod. Prvou je úspora financií potrebných na zber kovového odpadu. Odstránením červených nádob uvoľníme miesto na už plných kontajnerových státiach a zjednodušíme triedenie odpadu v domácnostiach.

Táto zmena ukazuje, že aj malé kroky v boji proti odpadu a ochrane životného prostredia môžu mať veľký vplyv. Dúfame, že sa naši občania aktívne zapoja do nového systému triedenia a prispôsobia sa novým pravidlám.

Pomáhajme spoločne chrániť náš životný priestor pre budúce generácie a udržiavať náš domov čistý a zdravý.

© Slovenský večerník/ilustračné foto

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie