Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Zmeny v KDH. Kritizovaná šéfka poslancov hnutia Holečková končí

Konzervatívne opozičné hnutie KDH spravilo zmeny vo svojom poslaneckom klube. Na jeho čele končí doterajšia šéfka Martina Holečková. “Po dohode v klube sa novým predsedom poslaneckého klubu KDH stal Igor Janckulík a podpredsedom klubu Marián Čaučík,” informuje hnutie. Holečkovej ďakuje za to, ako nastavila fungovanie klubu. Do Zvolena prišli špičky KDH. Hnutie ukázalo na svojho favorita, do […]
Menej ako 1 min. min.

Konzervatívne opozičné hnutie KDH spravilo zmeny vo svojom poslaneckom klube. Na jeho čele končí doterajšia šéfka Martina Holečková.

“Po dohode v klube sa novým predsedom poslaneckého klubu KDH stal Igor Janckulík a podpredsedom klubu Marián Čaučík,” informuje hnutie. Holečkovej ďakuje za to, ako nastavila fungovanie klubu.

Do Zvolena prišli špičky KDH. Hnutie ukázalo na svojho favorita, do širšieho vedenia vybralo nové meno

“Martina Holečková bola predsedníčkou klubu v najťažšom období, keď po septembrových voľbách Národná rada SR fungovala v turbulentnom, chaotickom a neštandardnom režime. Svoju úlohu zvládla s veľkým nasadením,” píše sa v stanovisku kresťanských demokratov.

Istá časť konzervatívneho spektra odmietala niektoré postoje Holečkovej, ktoré podľa kritikov hraničili s liberalizmom. Povedala napríklad, že KDH nechce otvárať tému potratov, pretože polarizuje a tiež, že hnutie uznáva pri interrupciách status quo.

Taktiež nevedela povedať, či by podporila poľský model – interrupcie sú v Poľsku povolené iba v prípadoch, keď je tehotenstvo dôsledkom trestného činu alebo ak je ohrozený život či zdravie ženy.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie