Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Zmiešajte dva produkty z kuchyne a odložte na 48 hodín. Zelenina a kvety v záhrade ožijú každú chvíľu

23.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: pexels.com/Anna Shvets). Takmer každý záhradkár chce, aby jeho záhrada hýrila krásnymi kvetmi a sviežou zeleninou. Je to možné, ale vyžaduje si to veľa práce. Preto sa oplatí podať rastlinám pomocnú ruku pomocou domácich živných hnojív, ktoré dokážu zázraky. Takmer každý záhradkár chce, aby jeho záhrada hýrila krásnymi kvetmi a […]
Menej ako 1 min. min.

23.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: pexels.com/Anna Shvets).

Takmer každý záhradkár chce, aby jeho záhrada hýrila krásnymi kvetmi a sviežou zeleninou. Je to možné, ale vyžaduje si to veľa práce. Preto sa oplatí podať rastlinám pomocnú ruku pomocou domácich živných hnojív, ktoré dokážu zázraky.

Takmer každý záhradkár chce, aby jeho záhrada hýrila krásnymi kvetmi a sviežou zeleninou
Foto: pexels.com/Anna Shvets

Starostlivosť o zeleninu a kvety v záhrade je pomerne náročná. Každý záhradkár vie, že takéto činnosti zaberajú veľa času a niekedy ani veľa práce nestačí. Bohužiaľ, nie vždy všetko vyrastie tak, ako by sme chceli. Niekedy rastlinu napadnú škodcovia a choroby a rastlina uhynie. Ak sa chcete vyhnúť takémuto scenáru, je dobré chrániť zeleninu alebo kvety domácim odvarom zo zvyškov, ktoré zvyčajne končia v odpadkovom koši.

Domáce živné hnojivo pre záhradu. Zalievajte ním svoje rastliny a rozdiel uvidíte okamžite

Žiarivá zelenina a krásne kvety v záhrade sú snom každého záhradkára. Ak ste sa tento rok rozhodli pestovať rastliny pred domom, nezabudnite im dodať správnu výživu. V supermarketoch si môžete kúpiť mnoho produktov, ale zvyčajne sú chemické a drahé. Preto odporúčame vyskúšať domáce triky, s ktorými začínali už naše babičky. Ako si vyrobiť kondicionér do kvetinovej a zeleninovej záhrady?

Skúsení záhradníci odporúčajú použiť vaječné škrupiny a ocot. Stačí, ak rozdrvíte 10 vaječných škrupín hmoždinkou a vložíte ich do misky, potom všetko zalejete 9 litrami octu a odložíte na 48 hodín na bezpečné miesto. Po uplynutí tejto doby zmes preceďte cez sito a potom ju celú prelejte do fľaše. Teraz stačí pridať polievkovú lyžicu domáceho hnojiva do litra vody v kanvici a zalievať ním uhorky, paradajky, repu, levanduľu alebo ľalie. Ak budete hnojiť každé dva týždne, dodáte svojim rastlinám dostatok živín, vďaka čomu bude vaša úroda zdravá a svieža. Je potrebné spomenúť, že hnojivo na vaječné škrupiny nemožno použiť pre rastliny, ktoré majú v obľube kyslé substráty.

Skúsení záhradníci odporúčajú použiť vaječné škrupiny a ocot. Stačí, ak rozdrvíte 10 vaječných škrupín hmoždinkou a vložíte ich do misky, potom všetko zalejete 9 litrami octu a odložíte na 48 hodín na bezpečné miesto.
Foto: súkromný archív

Domáce hnojivá. Takto si vytvoríte prírodný prípravok na ochranu rastlín

Ak náhodou nemáte vaječné škrupiny alebo ak tento trik vo vašej záhrade jednoducho nefungoval, máme pre vás ďalší návrh. Obľúbené domáce hnojivo, ktoré vyživí vaše rastliny, je hnojivo na báze banánových šupiek. Šupky jednoducho nasypte na pôdu alebo ich zakopte do zeme a draslík, ktorý obsahujú, sa skvele postará o kondíciu zeleniny alebo kvetov.

Okrem toho sa na jar a v lete v záhradách často objavujú škodcovia. Ak ste ich spozorovali napríklad v podobe hmyzu, odpudzujte ich škoricou tak, že ju posypete na zem vedľa rastliny. Korenie má protiplesňové vlastnosti a neželaných návštevníkov v okamihu odoženie.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Hnojivo z tejto „buriny“ zachraňuje moju záhradu. Dajte ju do vedra a vytvorte si najlepšie hnojivo pre rastliny

Okamžité domáce hnojivo pre zamiokulkas. Rastlina ožije a získa dužinaté listy

The post Zmiešajte dva produkty z kuchyne a odložte na 48 hodín. Zelenina a kvety v záhrade ožijú každú chvíľu appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie