Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Zmiešajte dve zložky vo fľaši. Pavúky neprekročia prah domu

08.06.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/umaruchan4678). Kútnik domový, kosec rohatý, pradiarka dvojbodková a trasavka veľká – to sú niektoré z pavúkov, ktoré môžu vtrhnúť do nášho domova a takéto návštevy väčšinou nikto z nás neočakáva. Tieto tvory nie sú nebezpečné pre naše zdravie a život, pretože na človeka neútočia, no pohľad na ne nám […]
Menej ako 1 min. min.

08.06.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/umaruchan4678).

Kútnik domový, kosec rohatý, pradiarka dvojbodková a trasavka veľká – to sú niektoré z pavúkov, ktoré môžu vtrhnúť do nášho domova a takéto návštevy väčšinou nikto z nás neočakáva. Tieto tvory nie sú nebezpečné pre naše zdravie a život, pretože na človeka neútočia, no pohľad na ne nám dokáže rozbúšiť srdce a triasť sa. Chceme sa vyhnúť tomu, aby pavúky navštevovali naše domovy? Pripravte zmes a nastriekajte okná – už z diaľky spoznajú, že sú nevítaní.

Ako sa zbaviť pavúkov z domova? Túto zmes si vyrobíte rýchlo aj doma.
Foto: shutterstock/umaruchan4678

Prečo prichádzajú pavúky do domu?

Šťastný je dom, keď pavúk je v ňom“ – tak hovorí ľudové príslovie, ktoré však v súčasnosti už stráca platnosť, pretože len málokto je spokojný s prítomnosťou týchto tvorov v našich domácnostiach. A pavúky držia ako magnet na našich štyroch rohoch, pretože tam môžu žiť ako šišky v masle. Stačí im postaviť pavučinu buď v oknách alebo v rohoch stien a hmyz do nich votkaný sa im rýchlo zožerie.

Bohužiaľ, samotné pavúky nie sú vždy vítané v domácnostiach, pretože sú jednoducho nechutné. Chceme sa ich zbaviť? Musíme ich odradiť od návštevy a urobiť pre nich naše okná a balkóny nevábne.

Ako sa zbaviť pavúkov z domova? Túto zmes si vyrobíte rýchlo aj doma

Trápia nás doma pavúky? Ľahko sa ich zbavíte a využijete to, že tieto tvory majú veľmi citlivý čuch.

Stačí si pripraviť zmes troch ingrediencií: vodu a ocot (v rovnakom pomere) nalejte do rozprašovača do 3/4 objemu a zvyšok doplňte citrónovou šťavou alebo asi tuctom kvapiek citrusového esenciálneho oleja. Nakoniec všetko premiešame a nastriekame na rámy okien a balkónov. Aby liečba odpudzovaním pavúkov priniesla merateľné výsledky, musí sa opakovať každé tri dni.

Nepresvedčila vás vôňa octu? Túto zložku môžete tiež ľahko nahradiť. Aký je recept na pavúkový sprej? Nalejte vodu do rozprašovacej fľaštičky s veľkou dávkou (tucet alebo takých kvapiek) mätového esenciálneho oleja.

Pre lepší efekt stojí aj za zváženie pestovanie mätových kríkov na vašich parapetoch: nerobia veľké problémy v starostlivosti, no v kuchyni sa dajú pokojne využiť.

Nepodporujte pavúky, aby vás navštívili

Teraz, keď vieme, ako odstrašiť pavúky, stojí za to vedieť, prečo prichádzajú do našich domovov. Hlavne preto, že v našich kútoch majú dostatok jedla. Zvyšky jedla, omrvinky a odpadky ponechané v domácnostiach pôsobia na pavúky ako magnet.

Pravidelné čistenie by sa preto malo stať súčasťou našej krvi. Dokonalá čistota navyše minimalizuje výskyt iného hmyzu, napríklad ovocných mušiek, ktoré sa nám do bytu v rojoch dostanú. Ak je problém s pavúkmi veľmi nepríjemný, oplatí sa nainštalovať siete proti komárom na okná.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Idete v noci na záchod a tam niečo cupitá. Nie je to ježko, ale švehla obyčajná. Ako sa ich zbaviť?

Mnohí sa dopúšťajú tejto chyby. Nikdy neumiestňujte misku s vodou na toto miesto

The post Zmiešajte dve zložky vo fľaši. Pavúky neprekročia prah domu appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie