Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Zmiešajte ocot s vodou. Zmes zníži množstvo fekálnych baktérií na mieste, o ktorom nemáte ani tušenie.

1.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Siyanight). Smartfón je neoddeliteľným spoločníkom v našom každodennom živote. Málokedy sa však zamýšľame nad tým, či sú v telefóne baktérie. Ukazuje sa, že ich množstvo nás môže nepríjemne prekvapiť a každý deň môžete ľutovať, že sme si mobilný telefón nevyčistili. Smartfón je neoddeliteľným spoločníkom v našom každodennom živote. Málokedy […]
Menej ako 1 min. min.

1.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Siyanight).

Smartfón je neoddeliteľným spoločníkom v našom každodennom živote. Málokedy sa však zamýšľame nad tým, či sú v telefóne baktérie. Ukazuje sa, že ich množstvo nás môže nepríjemne prekvapiť a každý deň môžete ľutovať, že sme si mobilný telefón nevyčistili.

Smartfón je neoddeliteľným spoločníkom v našom každodennom živote. Málokedy sa však zamýšľame nad tým, či sú v telefóne baktérie.
Foto: shutterstock/Siyanight

V digitálnom veku sa smartfón stal predĺženou rukou. Používame ho nielen na súkromné účely, ale často ho používame aj na prácu. Málokto sa zamýšľa nad tým, že obrazovka telefónu môže byť skutočnou živnou pôdou pre baktérie. Každodenný kontakt s rôznymi povrchmi a nedostatočné pravidelné čistenie spôsobujú, že je kontaminovanejší ako záchodová doska. Zistime, ako môžeme zabrániť rastu mikróbov na našom smartfóne, a tak chrániť svoje zdravie.

Sú na telefóne baktérie? Údaje sú desivé a môžu vás ohromiť

Mobilné telefóny sú častým predmetom výskumu vedcov. Testujú vplyv ich používania na ľudský organizmus, čo často vedie k zaujímavým záverom. Vďaka takýmto štúdiám vieme, že na našich smartfónoch sa nachádza množstvo mikroorganizmov, ktoré môžu predstavovať zdravotné riziko. Výskumníci z Arizonskej univerzity dokázali, že telefón môže obsahovať až 10-krát viac baktérií ako záchodová doska. Okrem iného obsahuje aj tie, ktoré sú zodpovedné za kožné ochorenia alebo otravu jedlom. Mikrobiologička z Leicesterskej univerzity Dr. Primrose Freestoneová zistila, že smartfóny často ukrývajú aj fekálne baktérie. To nie je dobrá správa vzhľadom na to, ako často si prikladáme telefón k tvári.

Čím môžete telefón dezinfikovať? Nemusíte míňať peniaze na drahé prípravky

Ak ste sa po prečítaní tohto textu znechutene pozreli na svoj telefón, teraz je ideálny čas na jeho vyčistenie. Nemáte žiadne špeciálne dezinfekčné obrúsky? Nič nie je stratené, pretože môžete úspešne využiť to, čo nájdete v kuchyni. Stačí, ak zmiešate pohár liehového octu s rovnakým množstvom vody a do tekutiny namočíte mäkkú handričku. Jemnými pohybmi utrite obrazovku smartfónu do mokra a potom ju utrite do sucha papierovou utierkou.

Ak ste sa po prečítaní tohto textu znechutene pozreli na svoj telefón, teraz je ideálny čas na jeho vyčistenie
Foto: shutterstock/Michelle Lee Photography

Dobrým spôsobom, ako sa zbaviť baktérií z telefónu, je vyčistiť ho čistiacim prostriedkom na sklo s obsahom alkoholu. Nezabudnite ho však nestriekať priamo na telefón a na čistenie použite handričku z mikrovlákna. V žiadnom prípade by ste na dezinfekciu nemali používať lieh. Hoci je to bežná prax, ničí to plasty telefónu a na displeji sa vytvárajú šmuhy, ktoré sa ťažko odstraňujú. Nezabudnite, že podomácky vyrobené zmesi nedokážu odstrániť všetky fekálne baktérie a v niektorých prípadoch sa oplatí zaobstarať si profesionálne výrobky.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Máte takéto zariadenie v pivnici alebo na povale? Teraz by to mohlo stáť celý majetok

Prečo sa môj telefón prehrieva? Skontrolujte, kde robíte chybu

The post Zmiešajte ocot s vodou. Zmes zníži množstvo fekálnych baktérií na mieste, o ktorom nemáte ani tušenie. appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie