Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Zmiešajte s citrónovou šťavou a naneste na tvár. Vaša pleť bude pevná a hydratovaná

23.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Dean Drobot). Domáce masky, ktoré si môžeme rýchlo pripraviť z jednoduchých ingrediencií, sú veľmi obľúbené. Jedna z nich má najmä spevňujúci účinok a stará sa o pružnosť pleti. Na jej výrobu stačí použiť želatínu a citrónovú šťavu. Ako si masku pripraviť? Vysvetlíme vám to. Maska zo želatíny a citrónovej […]
Menej ako 1 min. min.

23.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Dean Drobot).

Domáce masky, ktoré si môžeme rýchlo pripraviť z jednoduchých ingrediencií, sú veľmi obľúbené. Jedna z nich má najmä spevňujúci účinok a stará sa o pružnosť pleti. Na jej výrobu stačí použiť želatínu a citrónovú šťavu. Ako si masku pripraviť? Vysvetlíme vám to.

Maska zo želatíny a citrónovej šťavy dodá pokožke pevnosť a pružnosť. Dokonale ju hydratuje a vyhladí.
Foto: shutterstock/Dean Drobot

Domáce masky zažívajú renesanciu. Hoci v obchodoch je množstvo hotových výrobkov na starostlivosť o pleť a vlasy, mnohí ľudia si radšej pripravujú vlastnú prírodnú kozmetiku. Považujú to za lacnejší a zároveň bezpečnejší spôsob výživy pleti, pretože poznajú presné ingrediencie a sami sa postarajú o prípravné kroky.

Okrem toho je ich výroba veľmi jednoduchá a možnosti sú široké. Skvelá spevňujúca maska sa dá vyrobiť napríklad zo želatíny. Ako sa to robí a aké výsledky môžete očakávať?

Želatína ako kozmetická zložka. Prečo sa to oplatí?

Želatína je prírodná rozpustná bielkovina so širokým spektrom využitia v kuchyni a v potravinárskom priemysle. Používa sa napríklad ako želírujúca látka, ale aj ako zahusťovadlo v mnohých farmaceutických a kozmetických výrobkoch. Označuje sa aj ako hydrolyzovaný kolagén. Z tohto dôvodu je skvelý práve ako prísada do pleťových masiek.

Používa sa v mnohých produktoch proti starnutiu a na spevnenie pokožky a jej vlastnosti sa dajú využiť aj doma na výrobu domácej prírodnej kozmetiky. Zlepšuje elasticitu pokožky, robí ju hladšou, pevnejšou a odstraňuje z nej odumreté bunky, nečistoty a toxíny.

Želatína sa často používa pri varení. Môže sa však použiť aj na prípravu masiek na pleť alebo vlasy.
Foto: shutterstock/New Africa

Spevňujúca želatínová maska. Ako ju pripraviť?

Želatínovú masku naneste na pleť po umytí tváre a odstránení make-upu. Maska skvele očistí pleť od všetkých zvyšných nečistôt a zanechá ju dokonale hydratovanú. Príprava spevňujúcej masky je jednoduchá – budeme potrebovať len tri ingrediencie. Sú to želatína, citrónová šťava a voda. Dve polievkové lyžice želatíny zmiešame s dvoma polievkovými lyžicami citrónovej šťavy a tromi polievkovými lyžicami vody.

Ako si masku pripraviť? Najprv zmiešame citrónovú šťavu a želatínu v malej miske. Potom pridáme vodu a miešame, kým nám nevznikne hladká pasta. Masku nanesieme na celú tvár a necháme ju pôsobiť 20 minút. Po uplynutí tejto doby výrobok opláchneme vlažnou vodou.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Choďte do lesa a nazbierajte si hrsť. Vyrobíte si najlepšiu masku na tvár. Využite to, kým trvá sezóna

Hladká pleť za pár drobných? Je to možné! Táto maska hydratuje a odstraňuje jemné linky a vrásky

The post Zmiešajte s citrónovou šťavou a naneste na tvár. Vaša pleť bude pevná a hydratovaná appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie