Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Zmiešajte s vodou a každé dva týždne čučoriedky zalievajte. Získate kilogramy plodov

27.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: pexels.com/Burst). Na jednej strane má čučoriedka špecifické požiadavky, ale na druhej strane jej pestovanie nie je mimoriadne zložité. Čoraz častejšie ju možno nájsť v našich záhradách, pretože pri šikovnej starostlivosti sa dokáže odvďačiť bohatou úrodou. Plody čučoriedky sú veľké, chutné a veľmi zdravé. Do svojich záhradníckych návykov zaraďte zalievanie […]
Menej ako 1 min. min.

27.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: pexels.com/Burst).

Na jednej strane má čučoriedka špecifické požiadavky, ale na druhej strane jej pestovanie nie je mimoriadne zložité. Čoraz častejšie ju možno nájsť v našich záhradách, pretože pri šikovnej starostlivosti sa dokáže odvďačiť bohatou úrodou. Plody čučoriedky sú veľké, chutné a veľmi zdravé. Do svojich záhradníckych návykov zaraďte zalievanie čučoriedok domácim živným roztokom. Úroda v tejto sezóne bude pôsobivá.

Čučoriedky môžu prinášať ovocie mnoho rokov.
Foto: pexels.com/Burst

Dlhoveká čučoriedka

Pestovanie čučoriedok je obohacujúce nielen o vyhliadku na získanie chutných plodov z vlastnej záhrady. Na jeseň sa ich listy pekne sfarbia do červena, takže sa mimochodom stanú atraktívnou dekoráciou vášho priestoru. Nie každý si uvedomuje, že čučoriedka je dlhoveká. Pri správnej starostlivosti môže rásť a prinášať ovocie až 20 rokov.

Pôda pre čučoriedky je nevyhnutná

Medzi požiadavkami čučoriedok sa zvyčajne na prvom mieste uvádzajú ich pôdne preferencie. Krík bude bohato rodiť na úrodnej pôde bohatej na organické látky a priepustnej. Ak rastlinu zasadíte do ílovitej a ťažkej pôdy, pravdepodobne sa nedočkáte veľkolepých výsledkov. Bráni rozvoju koreňov a podporuje skôr hubové ochorenia.

Rovnako dôležitá je aj reakcia. Čučoriedky sú kyslomilné rastliny – optimálne pH je 4,5 až 5,5. Často sa stáva, že pestovanie plodonosného kríka si vyžaduje dodatočné okyslenie substrátu. V tomto ohľade prichádza na pomoc domáce hnojivo.

Pôda je pri starostlivosti o čučoriedky kľúčová.
Foto: shutterstock/Maryna Pleshkun

Hnojenie čučoriedok – prirodzená metóda funguje dobre

Starostlivosť o čučoriedky nemusí zahŕňať nákup veľkého množstva hnojív v záhradkárskych obchodoch. Oveľa úspornejšie bude uvedomiť si, že účinné prípravky sú po ruke a že ich príprava si nevyžaduje odborné znalosti. Domáce hnojivo na čučoriedky si môžete vyrobiť z vody a citrónovej šťavy.

Vyžmýkajte šťavu z jedného citrusu a rozmiešajte ju v 10 litroch vody. Ideálne je, ak je to dažďová voda, ale nie je to podmienkou. Touto zmesou zalievajte čučoriedky každé dva týždne. Nesmiete namáčať listy – tekutinu aplikujte priamo na koreňový bal. V júli sa môžete tešiť zo šťavnatých plodov.

Ako pôsobí citrónová šťava na čučoriedky?

Prírodný kondicionér na čučoriedky okysľovaním pôdy výborne stimuluje rast, kvitnutie a plodenie kríkov. V takýchto podmienkach je rastlina schopná účinnejšie prijímať živiny vrátane draslíka a fosforu, ktoré sú nevyhnutné pre životné procesy, vývoj a odolnosť čučoriedok voči chorobám a nepriaznivým podmienkam.

Domáce hnojivo z citrónovej šťavy stimuluje rast, kvitnutie a plodenie čučoriedok.
Foto: shutterstock/Joshua Resnick

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Vysaďte čučoriedky vedľa týchto rastlín. Budú fungovať lepšie ako hnojivo. Nazbierate celé vedro ovocia

Orežte čučoriedky, ale nezabudnite na pravidlo 6 až 8. Inak kríky uschnú

The post Zmiešajte s vodou a každé dva týždne čučoriedky zalievajte. Získate kilogramy plodov appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie