Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Zmiešajte s vodou a nastriekajte na fasádu. Mucha už nikdy neodletí. Zabudnite na problém na dlhý čas

8.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/LIAL). Zima je už minulosťou, teploty každým dňom stúpajú, a to znamená, že sa objavuje najotravnejší hmyz. Muchy spôsobujú problémy nielen vonku, ale aj v domácnostiach. Hoci sú malé, dokážu sa vám rýchlo dostať pod kožu. Ako sa zbaviť múch v domácnosti? Ako sa zbaviť múch v domácnosti?Foto: shutterstock/LIAL […]
Menej ako 1 min. min.

8.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/LIAL).

Zima je už minulosťou, teploty každým dňom stúpajú, a to znamená, že sa objavuje najotravnejší hmyz. Muchy spôsobujú problémy nielen vonku, ale aj v domácnostiach. Hoci sú malé, dokážu sa vám rýchlo dostať pod kožu. Ako sa zbaviť múch v domácnosti?

Ako sa zbaviť múch v domácnosti?
Foto: shutterstock/LIAL

Mucha domáca, hoci je malá, môže byť veľkou nepríjemnosťou. Hoci jedinci žijú približne 4 týždne, môžu prezimovať v interiéri. Preto hneď ako sa zvýšia teploty a jar je v plnom prúde, muchy začnú opäť spôsobovať bolesti hlavy. Našťastie existujú domáce prostriedky proti muchám, ktoré vás ich rýchlo zbavia.

Ako sa doma zbaviť múch? Toto je spoľahlivý spôsob, ako sa zbaviť múch nielen doma

Muchy nie sú problémom len vtedy, keď vletia do domu. Veľké škody môžu napáchať aj vonku. Fasáda, parapety a steny rýchlo strácajú svoj estetický vzhľad, čomu nepomôže ani lovenie tohto hmyzu novinami alebo papučou. Čo funguje lepšie ako nápis „zákaz vstupu“? Stačí, ak do fľaše s rozprašovačom nalejete vodu a ocot alebo lieh v pomere 1:1 a potom pridáte asi 20-30 kvapiek éterického oleja. Najlepšie bude fungovať esenciálny olej s vôňou vanilky, levandule, bergamotu alebo mäty. Tento osviežovač vzduchu pravidelne striekajte na záclony, závesy a okolo okien.

Stačí, ak do fľaše s rozprašovačom nalejete vodu a ocot alebo lieh v pomere 1:1 a potom pridáte asi 20-30 kvapiek éterického oleja.
Foto: pexels/Mareefe

Citlivé miesta, ako sú okná, terasové dlaždice a parapety, je dobré pravidelne čistiť zmesou vody a octu, ktorá nielenže pomáha odstraňovať nečistoty a šmuhy, ale aj odrádza škodcov a hmyz. V záhrade je dobré vysadiť rastliny, ktoré nie sú pre muchy príliš atraktívne a mimochodom odradia aj iných nepozvaných hostí. Patria medzi nich napr:

levanduľa,

mäta,

bazalka,

muškáty (najmä voňavé),

plektrant.

Domáce lieky na muchy. Dávajte pozor a vyhnete sa problémom

Ako sa vyhnúť invázii? Najdôležitejšie je dbať na čistotu. Hoci to znie ako samozrejmosť, mnohí ľudia na to zabúdajú. Nezabudnite nenechávať zvyšky jedla, omrvinky, ovocie a iné produkty na mieste, ktoré môže prilákať muchy. Zabezpečte si odpadkový kôš, najmä na biologický a zmiešaný odpad, vekom a často ho umývajte. Dbajte aj na to, aby sa zvyšky jedla nenachádzali v odtokoch v umývadle. Do okien nainštalujte siete proti komárom.

Do okien nainštalujte siete proti komárom.
Foto: shutterstock/Africa Studio

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Muchy nebudú lietať do domu. Stačí to nastriekať na rámy vašich okien

Čo sa stane, keď si mucha sadne na jedlo? Vôbec ho nehryzie. Radšej si sadnite, než to uvidíte

The post Zmiešajte s vodou a nastriekajte na fasádu. Mucha už nikdy neodletí. Zabudnite na problém na dlhý čas appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie