Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Zmiešajte tieto dve zvláštne ovocia a začnete chudnúť

Koktaily a smoothies sú ideálnou voľbou na jarné a letné dni, najmä keď chceme zhodiť pár kíl navyše. Z mnohých kombinácií ingrediencií sa oplatí vybrať červenú repu a banán. Prečo práve tieto dve ingrediencie spolu vytvárajú skutočný nápoj bohov? Zvláštna kombinácia červenej repy a banánu? Chuť vás ohromí! Jar a leto sú bohaté na ovocie […]
Menej ako 1 min. min.

Koktaily a smoothies sú ideálnou voľbou na jarné a letné dni, najmä keď chceme zhodiť pár kíl navyše. Z mnohých kombinácií ingrediencií sa oplatí vybrať červenú repu a banán. Prečo práve tieto dve ingrediencie spolu vytvárajú skutočný nápoj bohov?

Zvláštna kombinácia červenej repy a banánu? Chuť vás ohromí!

Jar a leto sú bohaté na ovocie a zeleninu. Je to ideálny čas na obohatenie nášho jedálnička o rôzne vitamíny a minerály, ktoré sú ukryté v ovocí a zelenine.

Jedným zo smoothie, ktoré nám nielen poskytne množstvo cenných látok, ale bude mať vplyv aj na proces nášho chudnutia, je smoothie z červenej repy a banánu. Hoci sa kombinácia tohto ovocia a zeleniny môže zdať ako zvláštna kombinácia, nielenže ponúka benefity pre náš organizmus, ale prekvapiť nás môže aj jej chuť.

Bohatosť podceňovanej červenej repy a sladkosť sýteho banánu. Dokonalá kombinácia

Červená repa je ako superhrdina medzi zeleninou. Podceňovaná červená repa, ktorá je v každodennom jedálničku často prehliadaná, obsahuje dusičnany, ktoré zvyšujú prietok krvi do svalov. To môže mať pozitívny vplyv na fyzickú aktivitu a zabrániť únave.

Okrem toho má protizápalové vlastnosti, čím pomáha svalom pripraviť sa na akciu a dokonca ovplyvňuje regeneráciu po tréningu.

Listy aj korene červenej repy sú bohaté na živiny vrátane antioxidantov, ktoré bojujú proti poškodeniu buniek a znižujú riziko srdcových ochorení. Sú jednou z mála druhov zeleniny, ktoré obsahujú betalaíny, silné antioxidanty, vďaka ktorým má červená repa žiarivú farbu. Betalaíny znižujú zápal a môžu pomáhať chrániť pred rakovinou a inými chorobami.

Červená repa je bohatá na vlákninu a podporuje rast dobrých baktérií v črevách. Množstvo zdravých baktérií v tráviacom systéme pomáha bojovať proti chorobám a posilňuje imunitný systém, čo nám zároveň dodáva energiu na celý deň. Vláknina tiež zlepšuje trávenie a znižuje riziko zápchy.

Na druhej strane banány obsahujú veľa ľahko stráviteľných sacharidov a prírodných cukrov, ktoré poskytujú rýchlu dávku energie. Vďaka vysokej dávke draslíka dokážu banány predchádzať kŕčom a udržiavať telo v hladkom chode.

Okrem toho sú známe tým, že dobre zasýtia hlad, čo je počas chudnutia dosť dôležité. Banány obsahujú dôležité živiny, ktoré okrem iného dokážu zlepšiť zdravie srdca rovnako ako červená repa a podobne ako ony pomáhajú kontrolovať krvný tlak, a dokonca ich konzumácia môže prospieť našej nálade.

Preto kombinácia banánov a červenej repy v jednom smoothie môže pôsobiť ako ochranný štít pre naše telo a navyše napomáhať chudnutiu.

Ak si chceme tekuté jedlo spestriť, môžeme do smoothie pridať aj bobuľovité ovocie, ktoré je tiež bohaté na antioxidanty, napríklad antokyány, a má protizápalové vlastnosti. Môžu pomôcť zmierniť bolesť svalov a zápal, čím uľahčujú regeneráciu, čo ešte zvýši účinky červenej repy a banánu.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie