Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Zmiešajte toto s vodou a striekajte po dome. Pavúky k vám už neprídu a utečú

Chceme sa vyhnúť tomu, aby pavúky navštevovali naše domovy? Pripravte zmes a nastriekajte okná – už z diaľky spoznajú, že sú nevítaní. Prečo pavúky vstupujú do domu? „Šťastný domov, kde sú pavúky“. – tak hovorí ľudové príslovie, ktoré však v súčasnosti stráca na aktuálnosti, pretože len málo ľudí sa teší z prítomnosti týchto tvorov v […]
Menej ako 1 min. min.

Chceme sa vyhnúť tomu, aby pavúky navštevovali naše domovy? Pripravte zmes a nastriekajte okná – už z diaľky spoznajú, že sú nevítaní.

Prečo pavúky vstupujú do domu?

„Šťastný domov, kde sú pavúky“. – tak hovorí ľudové príslovie, ktoré však v súčasnosti stráca na aktuálnosti, pretože len málo ľudí sa teší z prítomnosti týchto tvorov v našich domovoch. A pavúky sú do našich štyroch kútov priťahované ako magnet, pretože práve tam môžu žiť ako šišky v masle.

Stačí, aby si postavili pavučinu buď v oknách, alebo v rohoch stien, a hmyz, ktorý sa do nich zapletie, rýchlo zožerú. Bohužiaľ, samotné pavúky nie sú v domácnostiach vždy vítané, pretože sú jednoducho nechutné. Chceme sa ich zbaviť? Musíme ich odradiť od návštevy a urobiť naše okná a balkón pre nich nevábnymi.

Prípravok na pavúky? Môžete si ho rýchlo vyrobiť doma

Máme už pavúkov v dome plné zuby? Môžete sa ich ľahko zbaviť a využiť skutočnosť, že tieto tvory majú veľmi citlivý čuch. Stačí si pripraviť odvar z troch ingrediencií: do fľaše s rozprašovačom nalejte vodu a ocot (v rovnakom pomere) do 3/4 jej objemu a zvyšok doplňte citrónovou šťavou alebo niekoľkými kvapkami citrusového esenciálneho oleja. Nakoniec celú zmes premiešajte a postriekajte okenné rámy a balkón. Ošetrenie proti pavúkom by sa malo opakovať každé tri dni, aby sa dosiahli merateľné výsledky.

Nepresvedčila vás vôňa octu? Túto zložku môžete pokojne nahradiť aj inou. Aký je recept na sprej proti pavúkom? Do fľaše s rozprašovačom nalejeme vodu spolu s veľkou dávkou (tucet kvapiek) mätového esenciálneho oleja. Pre lepší účinok zvážte pestovanie mätových kríkov na okenných parapetoch: je menej náročné sa o ne starať a môžete ich bez obáv použiť v kuchyni.

Nepodporujte návštevy pavúkov

Keď už vieme, ako odpudzovať pavúky, stojí za to vedieť, prečo sa usádzajú v našich domovoch. Predovšetkým preto, že v našich štyroch kútoch majú dostatok potravy. Zvyšky jedla, omrvinky a odpadky ponechané v domoch pôsobia na pavúky ako magnet. Pravidelné upratovanie by sa preto malo stať zvykom. Dokonalá čistota navyše minimalizuje výskyt iného hmyzu, napríklad ovocných mušiek, ktoré sa do vášho domova dostávajú v húfoch. Ak je problém s pavúkmi veľmi nepríjemný, oplatí sa do okien nainštalovať siete proti komárom.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie