Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Zmiešam 3 ingrediencie a mám domácu zmrzlinu. Neexistujú žiadne zmrzlinárne ani obchody s touto

02.07.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Shutterstock/Brent Hofacker). Keď nás slnko nešetrí, hľadáme spôsoby, ako sa schladiť. Okrem studenej vody a iných nápojov to zvládneme aj s dezertmi. Táto domáca zmrzlina bude v tejto situácii dokonalá a nepochybne si ju zamilujete. Potrebujete len 3 ingrediencie. Foto: Shutterstock/Brent Hofacker Leto je moje najobľúbenejšie ročné obdobie, vďaka […]
Menej ako 1 min. min.

02.07.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Shutterstock/Brent Hofacker).

Keď nás slnko nešetrí, hľadáme spôsoby, ako sa schladiť. Okrem studenej vody a iných nápojov to zvládneme aj s dezertmi. Táto domáca zmrzlina bude v tejto situácii dokonalá a nepochybne si ju zamilujete. Potrebujete len 3 ingrediencie.

Foto: Shutterstock/Brent Hofacker

Leto je moje najobľúbenejšie ročné obdobie, vďaka teplotám, ktoré vtedy cítite. Náladu a pohodu môže zlepšiť aj všadeprítomné slnko. Aj toto počasie nás však môže poriadne rozpáliť. Potom musíme nájsť spôsoby, ako ochladiť svoje telo. Môžeme použiť elektronické zariadenia, napr. ventilátory a klimatizáciu, ale môžeme jesť aj nápoje a studené jedlá.

Občerstvením, ktoré nám pomáha aj v boji s horúčavami, je samozrejme zmrzlina. Dajú sa kúpiť na rôznych miestach, no najchutnejšie sú domáce. Ukazuje sa, že na to, aby boli chutnejšie ako tie, ktoré sú k dispozícii v zmrzlinárni, netreba veľa. Recept nižšie ukazuje, že sa dajú pripraviť už z 3 ingrediencií. Takto si vyrobíte zmrzlinu s vanilkovou príchuťou.

Recept na domácu zmrzlinu

Ingrediencie

400 g smotany 36 %,

300 g sladeného kondenzovaného mlieka,

vanilkový struk alebo lyžica vanilkovej pasty.

Spôsob prípravy

Smotanu nalejte do vysokej nádoby, pridajte mlieko a vanilku. Všetko dobre premiešame, na urýchlenie postupu môžete použiť mixér.

Nádobu s obsahom vložíme na cca 30 minút do chladničky, aby zmes vychladla.

Po uplynutí tejto doby nádobu vyberte a začnite šľahať smotanu. Zo začiatku používajte mixér pri nízkych otáčkach, aby ste nezašpinili kuchyňu a po čase ich pomaly zvyšujte.

Všetko miešajte pri vysokej rýchlosti asi 3-5 minút. Hmota mierne zhustne.

Vložte zmrzlinu do mrazničky, kým úplne nezmrazí, asi 4 hodiny. Po tomto čase ich podávame v kornútku alebo v pohári s ovocím, omáčkami alebo sušeným ovocím. Dobrú chuť!

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Svojou chuťou prekonáva najobľúbenejšie pečivo. Moja babička ho vždy robila

Pozbierala som ich zo stromu a zaliala syrovou zmesou. Po niekoľkých hodinách z toho vznikol vynikajúci dezert

The post Zmiešam 3 ingrediencie a mám domácu zmrzlinu. Neexistujú žiadne zmrzlinárne ani obchody s touto appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie