Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Zmrzlina nemusí zničiť vašu diétu. Stačí si vybrať tú správnu alebo si ju vyrobiť sám

Zmrzlina je určite najlepší letný dezert. Je ťažké jej odolať, najmä keď vzniká čoraz viac dobrých zmrzlinární a dostať ju môžeme takmer v každom obchode. Príjemne chladí a dokáže dokonca zlepšiť náladu. Je tu len jedno „ale“. Pri redukčnej diéte sa zmrzlina neodporúča, ale môžete nájsť východisko z tejto situácie. Chudne sa po zmrzline? Poznáte […]
Menej ako 1 min. min.

Zmrzlina je určite najlepší letný dezert. Je ťažké jej odolať, najmä keď vzniká čoraz viac dobrých zmrzlinární a dostať ju môžeme takmer v každom obchode. Príjemne chladí a dokáže dokonca zlepšiť náladu. Je tu len jedno „ale“. Pri redukčnej diéte sa zmrzlina neodporúča, ale môžete nájsť východisko z tejto situácie.

Chudne sa po zmrzline? Poznáte tento diétny mýtus? Vraj na jej zohriatie telo spáli toľko kalórií, že zmrzlina nie je tučná. Žiaľ, nie je to pravda. To však neznamená, že pri redukčnej diéte sa musíte tohto dezertu vzdať.

Čokoláda na smútok

Nedá sa poprieť, že zmrzlina, bez ohľadu na jej chuť, má pomerne veľa kalórií. A môžeme ich zjesť pomerne veľa, najmä ak si ich kúpime na cestu domov vo veľkom balení. Nielenže sú chutné a niekedy je ťažké prestať ich jesť. Máme tiež presvedčenie priamo z romantických komédií, že pomáhajú pri smútku. V mnohých filmoch je to práve zmrzlina, po ktorej hrdinky siahajú v krízových situáciách…

Niečo pravdy na tom je. Cukor môže stimulovať mozog, aby uvoľňoval viac endorfínov a serotonínu. Údajne je na to najúčinnejšia čokoládová zmrzlina, pretože je kombináciou cukru a kakaa. Čo iné nás môže vyviesť z miery? Prídavné látky. Keď sa do zmrzliny pridajú orechy, oplátky, sušienky alebo šľahačka, jej kalorická hodnota sa ešte zvýši. Môže to byť až okolo 400 kalórií na porciu, čo je veľa.

Vyberte si ovocie

V zložení tradičných zmrzlín nechýba smotana, mlieko ani vajcia. A keď sa pozriete na sorbety, je to najmä voda a ovocie. Diétne odporúčanie je v tomto prípade jednoduché. Na druhej strane jogurtové zmrzliny sú prechodnou voľbou. V nich je obsah cukru a tuku v priemere polovičný v porovnaní s tradičnými. Zmrzlina založená na prírodných, čerstvých surovinách môže mať malú výživovú hodnotu. Ovocie a orechy obsahujú určité množstvo vlákniny, zatiaľ čo mliečne výrobky obsahujú bielkoviny a vápnik.

Hrdlo

Zmrzlina, ktorú si pripravíte sami, je pri diéte určite najlepšou voľbou. Takto máte pod kontrolou zložky a môžete si vybrať pre vás najvýhodnejšiu možnosť. Keď sme už vyvrátili mýtus, že zmrzlina zoštíhľuje, možno je čas na ďalší. Naozaj zmrzlina pomáha pri bolestiach hrdla? Určite nepôsobia na príčinu infekcie, prechladnutie nevyliečia, ale môžu zmierniť nepríjemné príznaky. Bolesť hrdla je najčastejšie spôsobená zápalom.

A tu je situácia podobná ako pri zranení, keď pomáhajú studené obklady. A tak pri ochoreniach hrdla môže konzumácia zmrzliny do určitej miery priniesť dobré výsledky. Tento dezert ochladí boľavé miesto a zmierni bolesť. Je to však len dočasná úľava a nie riešenie zdravotných problémov.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie