Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Známa módna značka sa topí v problémoch. Podala žiadosť o konkurz, hrozí jej koniec?

Svetoznámu značku Esprit pozná takmer každý. Nepreslávila sa len oblečením, no aj parfumami. Aktuálne však čelí masívnym problémom. Uvádza to portál O peniazoch s tým, že medzinárodný gigant, ktorý pôsobí vo viac ako 40 krajinách sveta, podal na súd v Düsseldorfe návrh na vyhlásenie konkurzu na materskú spoločnosť Esprit Europe. Návrh sa však týka aj […]
Menej ako 1 min. min.

Svetoznámu značku Esprit pozná takmer každý. Nepreslávila sa len oblečením, no aj parfumami. Aktuálne však čelí masívnym problémom.

Uvádza to portál O peniazoch s tým, že medzinárodný gigant, ktorý pôsobí vo viac ako 40 krajinách sveta, podal na súd v Düsseldorfe návrh na vyhlásenie konkurzu na materskú spoločnosť Esprit Europe. Návrh sa však týka aj šiestich nemeckých dcérskych spoločností.

Esprit

Značka Espirit je známa aj mnohým Slovákom. Okrem toho, že sa mohli stretnúť s oblečením tejto značky, populárne sú aj jej vône, obuv, hodinky, klenoty a mnohé ďalšie módne doplnky. Hlavné sídlo značky sa nachádza v Hong Kongu a nemeckom Ratingene. Nemecko je jej najdôležitejším trhom.

Hlavné sídlo značky sa nachádza v Hong Kongu a nemeckom Ratingene. Nemecko je jej najdôležitejším trhom.

Hlavným zámerom je zaistiť, aby európska spoločnosť bola pripravená na budúcu prevádzku. Už prebehli rokovania s novým investičným partnerom o získaní práv na značku pre Európu a momentálne sa nachádzajú v pokročilom štádiu.

Podľa nemeckého Bildu je spoločnosť so sídlom v Ratingene už roky v kríze, a preto ohlásenie konkurzu nie je prekvapením. Už v roku 2020 prešiel Esprit konkurzným konaním, pri ktorom bola prepustená približne tretina zamestnancov.

Ani všetky opatrenia na úsporu a zatvorenie stoviek pobočiek nepomohli.

Konkurzní právnici Christian Gerloff a Christian Stoffler by sa mali chopiť vedenia a reorganizácie firmy.

„Esprit je celosvetovo známa mainstreamová módna značka, ale už nejaký čas trpí klesajúcimi predajmi v kombinácii s mnohými reštrukturali­záciami a zmenami v manažmente,“ uvádza Christian Gerloff.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah

Obchodovanie je riskantné a môžete pri ňom stratiť časť alebo celý investovaný kapitál. Poskytnuté informácie slúžia len na informačné a vzdelávacie účely a nepredstavujú akýkoľvek typ finančného poradenstva a/alebo investičného odporúčania.

Po 30 rokoch vyhlásila konkurz aj známa slovenská firma

The post Známa módna značka sa topí v problémoch. Podala žiadosť o konkurz, hrozí jej koniec? appeared first on KRYPTOMAGAZIN.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie