Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Známy reťazec sťahuje z predaja výrobok. Dôvodom je riziko zasiahnutia elektrickým prúdom

Spoločnosť PEPCO Slovakia, s.r.o. vydala dôležité oznámenie týkajúce sa bezpečnosti svojich zákazníkov. Z dôvodu zistenej nezhody s európskymi normami EN 60598-1 a EN 60598-2 sa rozhodla stiahnuť z trhu produkt „Svietidlo s terazzovým podstavcom”s označením PLU 336718. Počas testovania tohto svietidla sa zistilo, že vstup napájacieho kábla do základne nie je dostatočne izolovaný, čo by […]
Menej ako 1 min. min.

Spoločnosť PEPCO Slovakia, s.r.o. vydala dôležité oznámenie týkajúce sa bezpečnosti svojich zákazníkov. Z dôvodu zistenej nezhody s európskymi normami EN 60598-1 a EN 60598-2 sa rozhodla stiahnuť z trhu produkt „Svietidlo s terazzovým podstavcom”s označením PLU 336718.

Počas testovania tohto svietidla sa zistilo, že vstup napájacieho kábla do základne nie je dostatočne izolovaný, čo by mohlo viesť k jeho poškodeniu.

Produkt odneste späť do predajne

V záujme bezpečnosti PEPCO vyzýva všetkých zákazníkov, ktorí si tento produkt zakúpili, aby ho vrátili do ktorejkoľvek predajne PEPCO. Spoločnosť garantuje plné vrátenie kúpnej ceny bez potreby predloženia dokladu o kúpe.

 

Týmto krokom PEPCO demonštruje svoj záväzok k bezpečnosti spotrebiteľov a kvalite svojich produktov.

Na nebezpečné výrobky upozorňuje aj Slovenská obchodná inšpekcia

V poslednom období zaznamenávame na slovenskom trhu znepokojujúci nárast výskytu produktov, ktoré nespĺňajú elementárne bezpečnostné a zdravotné štandardy. Slovenská obchodná inšpekcia (SOI) nedávno vydala varovanie týkajúce sa až piatich takýchto výrobkov. SOI dôrazne odporúča spotrebiteľom, ktorí tieto produkty vlastnia, aby ich okamžite prestali používať.

Tieto nebezpečné výrobky predstavujú vážne riziko pre užívateľov – od možnosti úrazu elektrickým prúdom až po hrozbu udusenia či závažných poranení, najmä u detí. Informuje o tom portál Regióny.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah

Finančné rozdielové zmluvy sú zložité nástroje a sú spojené s vysokým
rizikom rýchlych finančných strát v dôsledku pákového efektu. Na 76 % účtov
retailových investorov dochádza k finančným stratám pri obchodovaní s
finančnými rozdielovými zmluvami u tohto poskytovateľa. Mali by ste zvážiť,
či chápete, ako finančné rozdielové zmluvy fungujú, a či si môžete dovoliť
podstúpiť vysoké riziko, že utrpíte finančné straty.

Predlžovací prívod JOEL, model SY-CZ-03, pôvodom z Číny, bol označený Slovenskou obchodnou inšpekciou ako nebezpečný výrobok. Jeho konštrukčné nedostatky umožňujú zapojiť do zásuvky určenej pre spotrebiče triedy ochrany II aj spotrebiče triedy ochrany I, čo znamená, že pri používaní tohto predlžovacieho kábla hrozí vážne riziko úrazu elektrickým prúdom. Vzhľadom na toto zistenie sa odporúča prestať tento výrobok používať a vrátiť ho predajcovi.

Detská postieľka YAPPY KIDS® White, model Yappy La:le, sa ukázala byť nebezpečnou pre deti. Slovenská obchodná inšpekcia upozorňuje, že zlá konštrukcia postieľky môže spôsobiť rôzne zranenia, od menších odrenín až po vážne zlomeniny a otrasy mozgu. V najhoršom prípade môže dôjsť k uškrteniu dieťaťa.

Aj detská postieľka NANNA ELLE predstavuje vážne bezpečnostné riziko. Zlá konštrukcia môže spôsobiť pád dieťaťa, čo môže viesť k zlomeninám alebo otrasom mozgu. Ďalším rizikom sú ostré hrany, veľké medzery medzi bočnicami a možnosť uškrtenia.

Problémy nastali aj pri detskej cestovnej postieľke SAMBA PLUS, 05/green, ktorá pochádza z Číny. Dovozcom tohto výrobku je Coto baby Sp. zo.o, Poľsko. Slovenská obchodná inšpekcia upozorňuje na to, textilný poťah nachádzajúci sa na postieľke sa môže veľmi ľahko pretrhnúť, čím sa výplň stane prístupnou pre deti.

Vzhľadom na to, že malé deti si často do úsť vkladajú rôzne predmety, produkt je rizikový v dôsledku potenciálneho zablokovania dýchacích ciest.

The post Známy reťazec sťahuje z predaja výrobok. Dôvodom je riziko zasiahnutia elektrickým prúdom appeared first on KRYPTOMAGAZIN.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie