Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Zničenie Kachovskej priehrady má mať na svedomí ruský generál, Ukrajinská bezpečnostná služba ho obviňuje z vydania rozkazu

Záplavy po pretrhnutí priehrady zabili viac ako 30 ľudí na územiach kontrolovaných Ukrajinou a desiatky až stovky ďalších na územiach okupovaných Ruskom.
Menej ako 1 min. min.

7.6.2024 (SITA.sk) – Bývalý veliteľ ruskej skupiny Dnepr generálplukovník Oleg Makarevič je podľa Ukrajinskej bezpečnostnej služby (SBU) podozrivý z vydania rozkazu na vlaňajšie zničenie okupovanej Kachovskej priehrady v Chersonskej oblasti. Informuje o tom spravodajský web Kyiv Independent.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Ruskí vojaci vlani 6. júna vyhodili do vzduchu vodnú elektráreň Kachovka a priľahlú priehradu, čo spôsobilo rozsiahlu humanitárnu a ekologickú katastrofu na juhu Ukrajiny, píše web.

Záplavy po pretrhnutí priehrady zabili viac ako 30 ľudí na územiach kontrolovaných Ukrajinou a desiatky až stovky ďalších na územiach okupovaných Ruskom. Povodne postihli desaťtisíce ľudí a státisíce zostali bez prístupu k čistej pitnej vode.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine v júni 2024 (fotografie)

Viac k témam: Kachovská priehrada, Ruskí vojaci, rusko-ukrajinský konflikt, vojna na Ukrajine, Zahraničie
Zdroj: SITA.sk – Zničenie Kachovskej priehrady má mať na svedomí ruský generál, Ukrajinská bezpečnostná služba ho obviňuje z vydania rozkazu © SITA Všetky práva vyhradené.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie