Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Zníženie úrokových sadzieb v eurozóne je primerané, tvrdí Medzinárodný menový fond. ECB uvoľnila politiku

Medzinárodný menový fond označil uvoľnenie menovej politiky v eurozóne za “primerané”. Informujeme o tom na základe správy agentúry DPA. Európska centrálna banka vo štvrtok v súlade s očakávaniami uvoľnila menovú politiku, keď znížila svoju kľúčovú úrokovú sadzbu o 25 bázických bodov na 4,25 percenta z 22-ročného maxima 4,5 percenta. Sadzba pre jednodňové refinančné operácie klesla na […]
Menej ako 1 min. min.

Medzinárodný menový fond označil uvoľnenie menovej politiky v eurozóne za “primerané”. Informujeme o tom na základe správy agentúry DPA.

Európska centrálna banka vo štvrtok v súlade s očakávaniami uvoľnila menovú politiku, keď znížila svoju kľúčovú úrokovú sadzbu o 25 bázických bodov na 4,25 percenta z 22-ročného maxima 4,5 percenta. Sadzba pre jednodňové refinančné operácie klesla na 4,50 percenta a sadzba pre jednodňové sterilizačné operácie na 3,75 percenta.

Medzinárodný menový fond považuje prvé zníženie úrokových sadzieb v eurozóne za takmer päť rokov za “primerané”. “Rovnako ako v USA aj v Európe sme svedkami výrazného pokroku pri znižovaní inflácie. Myslíme si, že politika ECB je primeraná,” uviedla vo štvrtok vo Washingtone šéfka MMF pre komunikáciu Julie Kozacková. Dodala, že je dôležité, aby si ECB pri rozhodovaní o menovej politike zachovala prístup založený na údajoch.

Na budúci týždeň bude o nastavení menovej politiky rozhodovať aj americká centrálna banka. Očakáva sa, že Fed úrokové sadzby nezmení a s uvoľňovaním začne najskôr v septembri.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie