Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Zoberiem dve z lekárničky a hodím ich do odtoku. Chvíľu to bublá a zožerie všetko svinstvo

12.05.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/gnepphoto shutterstock/fizkes). Častým problémom je upchatá sprcha. Mnohí z nás zabúdajú pravidelne čistiť sprchovú vaničku a odstraňovať vlasy z odtoku. Voda kvôli tomu nechce odtekať a my sa nemôžeme voľne kúpať. Jeden produkt z lekárničky prichádza na záchranu. Nezvyčajné použitie aspirínu.Foto: shutterstock/gnepphoto shutterstock/fizkes Upratovanie kúpeľne nie je práve najpríjemnejšia […]
Menej ako 1 min. min.

12.05.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/gnepphoto shutterstock/fizkes).

Častým problémom je upchatá sprcha. Mnohí z nás zabúdajú pravidelne čistiť sprchovú vaničku a odstraňovať vlasy z odtoku. Voda kvôli tomu nechce odtekať a my sa nemôžeme voľne kúpať. Jeden produkt z lekárničky prichádza na záchranu.

Nezvyčajné použitie aspirínu.
Foto: shutterstock/gnepphoto shutterstock/fizkes

Upratovanie kúpeľne nie je práve najpríjemnejšia domáca práca. Jednou z najhorších úloh, s ktorými sa musíme vysporiadať, je odblokovanie odtoku. Niektorí ľudia inštalujú do sprchovej vaničky špeciálne kryty a sitá, ktoré zadržia vlasy a nečistoty. Žiaľ, nie každý to vie a v kríze prvá vec, ktorú urobí, je použitie silných chemikálií. Nemusí to tak byť.

Ako vyčistiť odtok aspirínom? Vezmite dve tablety a ocot

Upchatý odtok znemožňuje používanie kúpeľne. Kvôli nečistotám, zvyškom mydla a chĺpkov voda zostáva vo vani a nechce odtekať. Mnoho ľudí v takejto situácii prepadne panike a zavolá inštalatéra. Iní utekajú do obchodu a kupujú žieravé produkty, ktoré rozpúšťajú dreváky z vlasov, srsti a nechtov. Treba však myslieť na to, že môžu poškodiť potrubie a podráždiť dýchacie cesty toho, kto takúto tekutinu naleje do vaničky.

Máme oveľa jednoduchšie riešenie. Vezmite dve tablety aspirínu, rozdrvte ich a následne vylejte do odtoku. Všetko zalejeme pohárom (250 ml) horúceho octu. Nezľaknite sa, keď budete počuť charakteristický bublavý zvuk a cítiť zápach. Je to však dobré znamenie. Počkajte 15 minút a nalejte do odtoku pohár vriacej vody.

Nezvyčajné použitie aspirínu. Vyhoďte pár kúskov do záchoda

Aspirín a ocot rozpustia všetky nečistoty a navyše neutralizujú nepríjemný zápach. Aspirín môžete nahradiť aj sódou bikarbónou v kombinácii so soľou. Nasypte do odtoku, zalejte octom, chvíľu počkajte a pustite teplú vodu zo sprchy. Nezabudnite počas procedúry nosiť ochranné rukavice a udržiavať odstup. Čistenie odtoku nie je jediným využitím aspirínu v kúpeľni.

So špinavými záchodovými misami si veľmi dobre poradí aj kyselina acetylsalicylová. Do misky vložte niekoľko kúskov aspirínu a nechajte pôsobiť 30 minút. Po uplynutí tejto doby toaletu vydrhnite kefou a vypustite vodu. Po škvrnách nezostane žiadna stopa.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Toto je spôsob čistenia podlahy, o ktorom ste nevedeli. Bude čistá a voňavá

Vezmite si fén a rozprestrite plachtu na podlahu. Hneď vyriešite nepríjemný problém

The post Zoberiem dve z lekárničky a hodím ich do odtoku. Chvíľu to bublá a zožerie všetko svinstvo appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie