Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Zomrel podnikateľ a mediálny mág Fedor Flašík. Vo veku 66 rokov prehral boj s rakovinou

22.04.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: snímka obrazovky youtube.com/@eReportTV). Vo veku 66 rokov zomrel Fedor Flašík, známy slovenský podnikateľ, ktorý získal povesť mediálneho mága pre svoje úspechy v oblasti reklamy a marketingu. Flašík bol od roku 2010 onkologickým pacientom a bojoval s rakovinou lymfatických uzlín, avšak svoj boj prehral v pondelok 22. apríla. Fedor Flašík […]
Menej ako 1 min. min.

22.04.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: snímka obrazovky youtube.com/@eReportTV).

Vo veku 66 rokov zomrel Fedor Flašík, známy slovenský podnikateľ, ktorý získal povesť mediálneho mága pre svoje úspechy v oblasti reklamy a marketingu. Flašík bol od roku 2010 onkologickým pacientom a bojoval s rakovinou lymfatických uzlín, avšak svoj boj prehral v pondelok 22. apríla.

Fedor Flašík napriek dlhoročnej liečbe svoj boj prehral v pondelok 22. apríla.
Foto: snímka obrazovky youtube.com/@eReportTV

Dlhoročný boj s rakovinou lymfatických uzlín

Fedor Flašík od roku 2010 trpel rakovinou lymfatických uzlín. Napriek dlhoročnej liečbe svoj boj s touto zákernou chorobou prehral v pondelok 22. apríla. V posledných týždňoch jeho zdravotný stav dramaticky zhoršil, čo viedlo k hospitalizácii v ružinovskej nemocnici v Bratislave.

Po dvoch týždňoch na oddelení ARO, kde bol v umelom spánku, ho lekári napojili na mimotelový obeh ECMO odporučili Fedora previezť do pražskej nemocnice Motol, kde mu mohli poskytnúť špecializovanú starostlivosť. Aj napriek týmto opatreniam Flašík svoj boj s chorobou prehral.

„Na Slovensku boli vyčerpané možnosti poskytovania liečby a na odporúčania lekárov bol prevezený za účelom ďalšej liečby na vyššie spomenuté špecializované pracovisko“

– čítame stanovisko rodiny na stránke eReport.sk.

Fedor Flašík: Kariéra mediálneho mága a politického stratéga

Fedor Flašík sa narodil 14. januára 1958 v Bratislave. Absolvoval Právnickú fakultu Univerzity Komenského v roku 1982. Jeho kariéra zahŕňala rôzne pozície, vrátane práce ako vedúci zásobovania a odbytu vo výrobnom družstve Detva, ako aj zástupca riaditeľa divadla Ludus, a tiež ako zástupca šéfredaktora v redakcii M – Report. Potom sa stal výkonným riaditeľom reklamného oddelenia firmy Davay.

Najväčšie uznanie si získal ako riaditeľ reklamnej agentúry Donar a tvorca predvolebných kampaní pre HZDS a Smer. Jeho kreativita sa prejavila aj v inštalácii kontroverzných digitálnych hodín v centre Bratislavy, ktoré odpočítavali dni do konca funkčného obdobia prezidenta Michala Kováča, ktorý bol v otvorenom spore s vtedajším premiérom Vladimírom Mečiarom.

Tiež sa mu pripisuje nápad na predvolebnú pieseň HZDS „Vivat Slovakia“.

Flašík sa tiež podieľal na založení politickej strany Smer spolu s Robertom Ficom v roku 2002, hoci sa ich cesty po roku 2006 rozišli.

Manželstvo s Monikou Beňovou

V máji 2006 sa oženil s Monikou Beňovou, europoslankyňou strany Smer-SD. Ich manželstvo však skončilo rozvodom v roku 2017. Obaja sa snažili udržiavať priateľské a korektné vzťahy. Nový Čas v rozhovore s Fedorom uviedol, že Monika bola prvá, ktorá navrhla rozvod, čo ho zasiahlo a zarmútilo.

„Bol som smutný. Nebudem hrať žiadneho hrdinu. Mám ju stále rád a vážim si ju. (…) Budeme teraz bez papiera a budeme sa možno ďaleko otvorenejšie rozprávať už ako kamaráti.“

– povedal pre Nový Čas v roku 2017 Fedor Flašík.

Aj napriek koncu ich manželstva si udržali vzájomný rešpekt a stále sa stretávali, čo dokazuje, že obaja sa snažili zachovať pokojné a pozitívne vzťahy aj po rozvode.

Okrem svojich úspechov v reklamnom priemysle vlastnil Flašík aj súkromné rádio a od roku 2020 bol vydavateľom portálu eReport.sk. Jeho vplyv v mediálnom a podnikateľskom prostredí na Slovensku sú neodškriepiteľné.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

SMUTNÁ SPRÁVA: Zomrel Dušan Grúň

Český herec a spevák Josef Laufer zomrel vo veku 84 rokov. Bojoval štyri roky v umelom spánku

The post Zomrel podnikateľ a mediálny mág Fedor Flašík. Vo veku 66 rokov prehral boj s rakovinou appeared first on Vášeň v tebe.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie