Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Zopakujte si chuť slávnej tyčinky Kinder Bueno vo fit verzii. Táto ovsená kaša je neskutočne chutná a zdravá

20.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/irina2511). Raňajky sú najlepším jedlom dňa, pretože nám dodávajú energiu na celý deň a množstvo receptov ponúka nekonečné možnosti a kombinácie ich prípravy. Ak ste fanúšikom raňajok, ale už vás nebaví typická ovsená kaša, vybláznite sa a pripravte si zdravú verziu obľúbených tyčiniek Kinder Bueno. Ovsené vločky predstavujú riešenie, […]
Menej ako 1 min. min.

20.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/irina2511).

Raňajky sú najlepším jedlom dňa, pretože nám dodávajú energiu na celý deň a množstvo receptov ponúka nekonečné možnosti a kombinácie ich prípravy. Ak ste fanúšikom raňajok, ale už vás nebaví typická ovsená kaša, vybláznite sa a pripravte si zdravú verziu obľúbených tyčiniek Kinder Bueno.

Ovsené vločky predstavujú riešenie, keď ráno nemáme čas.
Foto: shutterstock/irina2511

Ovsené vločky sú darom prírody, ktorý často využívame pri príprave každodenných raňajok. Sú ideálnym riešením, ak si nemôžeme vychutnať jedlo v pokoji a rýchlo sa zberáme do práce. Tradičná ovsená kaša však nemusí byť nudná, s pomocou niekoľkých ingrediencií ju posuniete na novú úroveň a potešíte sa jej chuťou.

Ovsené vločky sú pre vás prospešné

Celozrnný ovos konzumovaný denne dodáva telu mnoho cenných živín. Vitamíny a minerálne látky, ktoré obsahuje, nielenže robia zázraky pre našu postavu, ale prinášajú nášmu telu aj mnoho zdravotných výhod. Ovsené vločky oceňujeme najmä pre vysoký obsah vlákniny, ktorá vyrovnáva hladinu glukózy v krvi a znižuje hladinu zlého cholesterolu. Keď konzumujeme ovsené vločky, dodávame si vysokú dávku horčíka, ktorý zabraňuje svalovým kŕčom a zmierňuje stres, a draslíka, ktorý blahodarne znižuje a priaznivo pôsobí na náš krvný tlak. Tradičné, minimálne spracované ovsené vločky majú po uvarení najnižší glykemický index, čo navyše pomáha predchádzať možným poruchám trávenia. Ľudia trpiaci črevnými zápalmi alebo vredmi by mali svoj jedálniček založiť na jedlách s nízkym obsahom vlákniny, a preto by mali ovsené zrná vynechať zo svojho každodenného jedálnička.

Ovsené vločky obsahujú vlákninu, horčík a draslík.
Foto: pexels.com/Castorly Stock

Raňajková pochúťka pre fanúšikov Kinder Bueno

Príprava ovsených vločiek nám dáva veľký priestor na použitie najrôznejších ingrediencií. K týmto raňajkám sa hodia sezónne bobuľovité plody, ktoré blahodárne pôsobia na vzhľad nášho tela, a prídavok škorice nielenže dodáva výnimočnú chuť, ale aj predlžuje pocit sýtosti. Tí, ktorí neznášajú laktózu, môžu použiť ovsené, kokosové alebo sójové mlieko, s ktorým bude rovnako chutné ako s tradičným kravským mliekom. Pri starostlivosti o svoj pás vyberajte ingrediencie tak, aby ovsená kaša splnila svoju úlohu.

Ingrediencie:

5 polievkových lyžíc tradičných ovsených vločiek,

balenie vanilkového pudingu,

1 čajová lyžička pravého kakaa,

drvené lieskové oriešky,

250 ml kravského alebo rastlinného mlieka.

Príprava krok za krokom:

Vločky zalejte mliekom a varte, kým nezhustnú.

Medzitým pripravte puding podľa receptu na obale.

Na každú porciu ovsených vločiek použijeme jednu polievkovú lyžicu stavebnej hmoty, ktorú zmiešame s trochou mlieka a pridáme do ovsených vločiek na konci varenia.

Dve tretiny vanilkovej ovsenej kaše dáme do misky a zvyšok zmiešame s lyžičkou kakaa.

Kakaovú vrstvu navrstvíme na vanilkovú vrstvu a pridáme rozdrvené orechy.

Nakoniec môžeme ovsené vločky dozdobiť ovocím podľa chuti.
Foto: shutterstock/Kiian Oksana

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Takúto ovsenú kašu ste ešte nemali. Tajomstvo je v jednej zložke

Dodanie energie pri raňajkách. Zlatá ovsená kaša na naštartovanie lenivého tela

The post Zopakujte si chuť slávnej tyčinky Kinder Bueno vo fit verzii. Táto ovsená kaša je neskutočne chutná a zdravá appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie