Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Zoroslav Kollár opäť pozdravil Lipšica, kauzu Čistý deň vraj využil na ovplyvnenie verejnej mienky vo voľbách v roku 2020 (video)

Médiá o kauze písali a snažili sa z toho vyťažiť čo najviac, aby pošpinili a kriminalizovali najmä stranu Smer, uviedol Zoroslav Kollár.
Menej ako 1 min. min.

24.3.2024 (SITA.sk) – Podnikateľ a právnik Zoroslav Kollár je presvedčený o tom, že všetky prípady týkajúce sa kauzy resocializačného zariadenia Čistý deň sa ešte dajú otvoriť.

A to nielen trestné stíhanie Borisa Kollára, ale najmä trestné stíhanie Daniela Lipšica a ostatných zúčastnených na výsluchu na generálnej prokuratúre. Skonštatoval to vo zverejnenom videu, v ktorom tvrdí, že sa pravdepodobne dopustili trestného činu navádzania na krivú výpoveď.

Lipšic kauzu využil na zviditeľnenie

Z. Kollár vo videu rekapituluje kauzu Čistý deň, teda zneužívania mladistvých v resocializačnom zariadení pre drogovo závislých mladých ľudí v Galante.

Stálo by za úvahu, aby inšpekcia preverila aj postup vyšetrovateľov v týchto kauzách,“ skonštatoval. Samotnú kauzu podľa neho Lipšic využil na zviditeľnenie sa a tiež na ovplyvnenie verejnej mienky vo voľbách v roku 2020.

Urobiť mediálny cirkus s cieľom namočiť do celej kauzy vtedajšieho ministra práce a sociálnych vecí bol splnený. Médiá o kauze písali a snažili sa z toho vyťažiť čo najviac, aby pošpinili a kriminalizovali najmä stranu Smer. To, že pritom najväčšími obeťami boli deti a manželia Tománkovci, ktorí Čistý deň prevádzkovali, nikoho nezaujímalo,“ konštatuje Z. Kollár.

Nahrávka s klientkou

Vo zverejnenom videu je použitá aj video nahrávka s bývalou klientkou centra Čistý deň Simonou Janoškovou a zvuková nahrávka ďalšej bývalej chovankyne centra Tamary Hermanovej z februára tohto roka. Hovoria v nich o stretnutí s Lipšicom, ktorý im podľa nich oznámil, že idú podať trestné oznámenie na Čistý deň na generálnu prokuratúru.

Podľa Hermanovej s ním boli vopred dohodnuté, čo majú uviesť vo výpovedi. Obe v nahrávkach tvrdia, že v danom čase, teda počas výpovede, boli pod vplyvom návykových látok, s čím sa priznali aj Lipšicovi.

Vtedy som si myslela, že nám chce pán Lipšic hlavne pomôcť, ale s odstupom času mu asi išlo skôr o to zviditeľnenie, ako o tú pomoc,“ povedala Janošková.

Viac k témam: Kauza čistý deň
Zdroj: SITA.sk – Zoroslav Kollár opäť pozdravil Lipšica, kauzu Čistý deň vraj využil na ovplyvnenie verejnej mienky vo voľbách v roku 2020 (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie