Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Zosuvy pôdy na Papui-Novej Guinei majú ďalšie obete. Zavalili najmenej 2-tisíc ľudí, oznámili úrady OSN

Najmenej 2-tisíc ľudí je zasypaných po rozsiahlom piatkovom zosuve pôdy na Papui-Novej Guinei. Podľa agentúry AFP to dnes národný úrad pre riešenie katastrof oznámil kancelárii OSN v metropole Port Moresby. Sobotné správy hovorili o 670 obetiach. Zosuv údajne postihol dedinu Kaokalam v provincii Enga, ktorá sa nachádza asi 600 kilometrov severozápadne od hlavného mesta Port Moresby. […]
Menej ako 1 min. min.

Najmenej 2-tisíc ľudí je zasypaných po rozsiahlom piatkovom zosuve pôdy na Papui-Novej Guinei. Podľa agentúry AFP to dnes národný úrad pre riešenie katastrof oznámil kancelárii OSN v metropole Port Moresby.

Sobotné správy hovorili o 670 obetiach. Zosuv údajne postihol dedinu Kaokalam v provincii Enga, ktorá sa nachádza asi 600 kilometrov severozápadne od hlavného mesta Port Moresby.

“Zosuv pôdy pochoval zaživa viac ako 2-tisíc ľudí a výrazne zničil domy, pestovateľské záhrady a výrazne poškodil ekonomiku krajiny,” cituje Reuters z listu pre OSN.

Hlina a kamene zasypali rozľahlé plochy a dedinčania sa snažia lopatami či holými rukami vyslobodiť preživších alebo aspoň telá. So záchrannými prácami úradom pomáha OSN, pomoc už ponúkla aj Austrália, píše server ABC News.

Papua-Nová Guinea je asi desaťmiliónový ostrovný štát v juhozápadnom Tichomorí. Väčšinu obyvateľov tvoria poľnohospodári a okrem veľkých miest je na Papui len málo ciest. Rovnako obmedzené sú aj miestne telekomunikačné siete.

 

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie