Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Zoznam bezplatných diaľničných úsekov sa rozšíril. Vodiči ich budú môcť využívať od augusta

Motoristi budú môcť už onedlho využívať navyše ďalšie vybrané diaľničné úseky v okolí viacerých miest bez úhrady diaľničných známok. Novelizovaná vyhláška Ministerstva dopravy SR, ktorá vykonáva niektoré ustanovenia zákona o diaľničnej známke, je už zverejnená a účinná bude 1. augusta. Bez platenia bude podľa prílohy vyhlášky možné jazdiť na 23 úsekoch diaľnic a rýchlostných ciest […]
Menej ako 1 min. min.

Motoristi budú môcť už onedlho využívať navyše ďalšie vybrané diaľničné úseky v okolí viacerých miest bez úhrady diaľničných známok. Novelizovaná vyhláška Ministerstva dopravy SR, ktorá vykonáva niektoré ustanovenia zákona o diaľničnej známke, je už zverejnená a účinná bude 1. augusta.

Bez platenia bude podľa prílohy vyhlášky možné jazdiť na 23 úsekoch diaľnic a rýchlostných ciest na mestských obchvatoch v dĺžke takmer dvesto kilometrov. Novo pridané vymedzené úseky bez úhrady známky predstavujú približne polovicu celkovej dĺžky.

Pribudla novinka

Po novom vodiči vozidiel do 3,5 tony nebudú od budúceho mesiaca platiť ani za prejazd podtatranského úseku D1 Poprad-Západ – Poprad-Východ. Ministerstvo dopravy totiž zapracovalo v medzirezortnom pripomienkovaní návrh poslanca Národnej rady SR za KDH Františka Majerského pridať spomínaný diaľničný úsek do zoznamu úsekov oslobodených od úhrady.

KDH vo štvrtok privítalo, že vyhláška umožní oslobodiť vybrané úseky diaľnic od úhrady diaľničnej známky a návrh, ktorým oslovili ministra dopravy Jozefa Ráža (nominant Smeru), bude realitou.

František Majerský uviedol, že sa pozabudlo na popradský úsek D1 a zároveň ocenil, že ministerstvo dopravy akceptovalo a zapracovalo jeho pripomienku, aby bol aj úsek Poprad-Západ – Poprad-Východ bez úhrady.

92%

Zarábaj aj ty na raste kryptomien.

Začni ich nakupovať na Bitmarkets a získaj 100 dolárový vstupný bonus.

Sponzorovaný obsah

„Bude to veľké uľahčenie života pre Popradčanov, ale aj všetkých ľudí naprieč Slovenskom. Pridaním ďalších úsekov to bude viac ako 197 kilometrov diaľnic a rýchlostných ciest bez úhrady,“ poznamenal František Majerský.

Predseda KDH a predseda Prešovského samosprávneho kraja Milan Majerský vnímal túto potrebu už dlhodobo. „Toto opatrenie umožní zefektívniť plynulosť premávky v mestách a znížiť hluk. Čiže šetríme preťažené mestské časti, cesty a rovnako aj znižujeme negatívne dopady na životné prostredie,“ povedal Milan Majerský. Ako dodal, výrazne to pomôže ľuďom dochádzať do práce či žiakom do školy.

The post Zoznam bezplatných diaľničných úsekov sa rozšíril. Vodiči ich budú môcť využívať od augusta appeared first on KRYPTOMAGAZIN.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie