Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Zrolujte alobal do gule a umiestnite ho blízko drezu. To je veľká úspora

03.05.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Olya Detry). Niektorí ľudia si nevedia predstaviť, že by v kuchyni nemali alobal. Má desiatky aplikácií. Používa sa predovšetkým na balenie potravín. Oplatí sa však pozrieť aj ďalšie šikovné triky, v ktorých hrá hlavnú úlohu alobal. Vďaka nim ušetríte nemalé peniaze! Niektorí ľudia si nevedia predstaviť, že by v […]
Menej ako 1 min. min.

03.05.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Olya Detry).

Niektorí ľudia si nevedia predstaviť, že by v kuchyni nemali alobal. Má desiatky aplikácií. Používa sa predovšetkým na balenie potravín. Oplatí sa však pozrieť aj ďalšie šikovné triky, v ktorých hrá hlavnú úlohu alobal. Vďaka nim ušetríte nemalé peniaze!

Niektorí ľudia si nevedia predstaviť, že by v kuchyni nemali alobal.
Foto: shutterstock/Olya Detry

Na čo všetko môžeme použiť alobal? Používa sa okrem iného na balenie chlebíčkov. Iní ho používajú na pečenie. Toto naozaj nie je dobrý nápad. Vedci tvrdia, že hliníková fólia môže obsahovať škodlivé látky, ktoré prispievajú k rozvoju závažných ochorení. Preto by sme ho nemali vystavovať vysokým teplotám.

Na čo všetko sa dá alobal použiť? Vďaka nej môžeme ušetriť nemalé peniaze. Stačí v kuchyni použiť pár šikovných trikov.

Triky s alobalom. Vaša kuchyňa bude žiariť

Prvý trik vám umožní prestať kupovať špeciálne drôtenky, ktoré sa zvyčajne používajú na drhnutie pripálených hrncov. Stačí zrolovať hliníkovú fóliu do gule a umiestniť ju blízko umývadla. Vďaka tomu vždy, keď narazíte na problém pri umývaní riadu, budete môcť siahnuť po tomto domácom škrabadle. Alobal si dokonale poradí aj s tými najodolnejšími nečistotami, vrátane pripáleného jedla na panvici či hrnci. Zároveň nepoškodí riad.

Rovnakú guľu z hliníkovej fólie môžete umiestniť aj na hornú policu umývačky riadu. Počas umývania bude reagovať so zložkami čistiacich tabliet, čím sa zvýši ich účinnosť. Vďaka tomu sa váš riad, vrátane hrnčekov, šálok a pohárov, bude ešte viac lesknúť.

Predísť problémom s upchatým umývadlom vám pomôže aj alobal. Ako je to možné? Ak chcete do drezu naliať horúci olej, najskôr vytvorte „nádobu“ z fólie a vložte ju do odtoku. Nalejte tam obsah panvice. Počkajte, kým olej nevychladne, a potom kvapalinu ľahko zlikvidujte zatvorením koša a vyhoďte ho do koša.

@hollydormer Never going back. Who else does this? #lifehackvideo #standardpractice #lifehack #baconhack #grease ♬ Ultimate life hacks – The Life Bath

Použijete niektorý z týchto trikov? Alebo možno poznáte iné spôsoby využitia alobalu v kuchyni?

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Geniálny nápad z vidieka. Zaveste vrecko s vodou na dvere. Žiadna mucha si nenájde cestu do domu

Spálené plechy budú ako nové. Moja mama mi ukázala spôsob, ako všetko vyčistiť

The post Zrolujte alobal do gule a umiestnite ho blízko drezu. To je veľká úspora appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie