Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Zrolujte ho do gule a vložte do skrine. Nepríjemný problém raz dva zmizne

18.05.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: súkromný archív shutterstock/Rybalchenko Nadezhda). Boj proti moliam môže byť dlhý a únavný. Našťastie existuje jednoduchý spôsob, ako sa ich zbaviť. Stačí siahnuť po alobale a levanduli. Ako pripraviť repelentné guľôčky a čo s nimi? Dáme Vám tip. Ako odpudzovať šatové mole?Foto: súkromný archív shutterstock/Rybalchenko Nadezhda Mole šatové, známe aj […]
Menej ako 1 min. min.

18.05.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: súkromný archív shutterstock/Rybalchenko Nadezhda).

Boj proti moliam môže byť dlhý a únavný. Našťastie existuje jednoduchý spôsob, ako sa ich zbaviť. Stačí siahnuť po alobale a levanduli. Ako pripraviť repelentné guľôčky a čo s nimi? Dáme Vám tip.

Ako odpudzovať šatové mole?
Foto: súkromný archív shutterstock/Rybalchenko Nadezhda

Mole šatové, známe aj ako šatové mole, sú malé nočné motýle z čeľade moľovité. Hoci vyzerajú nenápadne, sú dosť dotieravé a veľmi radi sa živia vlneným alebo hodvábnym oblečením a kožušinami. Dokážu sa pomerne rýchlo množiť, takže v krátkom čase dokážu narobiť veľa skazy na našich veciach. Ako sa ich zbaviť? Našťastie existuje jednoduchý, prirodzený spôsob, ako to urobiť.

Ako odpudzovať šatové mole? Tu sú populárne spôsoby

Mole na odeve sú malé, ale mimoriadne nepríjemné. Dokážu zničiť naše obľúbené oblečenie, preto sa oplatí aspoň raz za rok dôkladne prejsť šatník a nové oblečenie vyprať na najvyššej možnej teplote, kým sa dostane do šatníka. Týchto škodcov je však ťažké odstrániť, aj keď existuje niekoľko účinných spôsobov, ako sa ich zbaviť.

Oplatí sa využiť skutočnosť, že nemajú rady mnohé obľúbené vône – napríklad intenzívnu vôňu octu. Odrádza ich aj citrónový a eukalyptový olej.

Najobľúbenejším prostriedkom, ktorý nám pomôže zbaviť sa molí, je levanduľa. Jej vôňa je pre človeka príjemná, no éterický olej, ktorý produkuje, odpudzuje mole.

Vložte alobalové gule do skrine. Zbavíte sa molí

Alobal nám môže pomôcť v boji proti šatovým moliam. V kuchyni ho máme často, preto sa oplatí jednoducho odtrhnúť asi tucet kúskov a do každého zabaliť lyžičku sušenej levandule. Do hotových guľôčok treba ešte urobiť dierky, aby sa vôňa levandule šírila po okolí. Hotové alobalové gule s levanduľou ukrývame do šatníkov. Oblečenie bude krásne voňať a mole sa ho rýchlo zbavia.

Levanduľa je už roky účinným prírodným prostriedkom na odpudzovanie molí.
Foto: shutterstock/Pedal to the Stock

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Nalejte na vatové tampóny a schovajte pod kôš na bielizeň. Bežnému problému dáte zbohom raz-dva

Z kúska alobalu vyrobím malé „vankúšiky“ a poukladám ich na parapet. Tento trik ma zachraňuje po večeroch

The post Zrolujte ho do gule a vložte do skrine. Nepríjemný problém raz dva zmizne appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie