Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Zuzana Matejičková: Je neprípustné, aby česká polícia odmietla odsúdiť verbálne útoky na slovenského premiéra

Rozhovor pre TVOTV s Zuzanou Matejičkovou, poslaňkyňou NR SR pre stranu SMER-SSD Na tlačovej konferencii sa česká polícia vyjadrila, že odmieta stíhať verbálne prejavy, ktoré schvaľujú útoky na Roberta Fica. To môže naznačovať, že do českej polície preniká politika. Tieto slovensko-české vzťahy sa na politickej úrovni ochladili, a takéto verbálne prejavy zo strany Česka určite […]
Menej ako 1 min. min.

Rozhovor pre TVOTV s Zuzanou Matejičkovou, poslaňkyňou NR SR pre stranu SMER-SSD

Na tlačovej konferencii sa česká polícia vyjadrila, že odmieta stíhať verbálne prejavy, ktoré schvaľujú útoky na Roberta Fica. To môže naznačovať, že do českej polície preniká politika. Tieto slovensko-české vzťahy sa na politickej úrovni ochladili, a takéto verbálne prejavy zo strany Česka určite neprispievajú k ich zlepšeniu. Zásadným problémom medzi vrcholovými predstaviteľmi oboch krajín môže byť rozdielny prístup k riešeniu konfliktu na Ukrajine.

Na návšteve Českej republike bol slovenský prezident Peter Pellegrini. Táto prvá zahraničná návšteva sa praktizuje z dôvodu nadštandardných vzťahov práve s Českou republikou. Je však paradoxom, že práve v tomto období došlo k tomuto incidentu. Čo sa týka ďalších krokov, je ťažké predpovedať, ako to bude ďalej riešené. Slovenská vláda alebo možno aj parlament budú musieť zvážiť, akým spôsobom sa postavia k tejto situácii. Dôležité je, aby sa našli spoločné cesty a riešenia, ktoré by mohli prinavrátiť dobré vzťahy medzi oboma krajinami.

moderátorka: Lenka Zlatev web:www.tvotv.sk

Príspevok Zuzana Matejičková: Je neprípustné, aby česká polícia odmietla odsúdiť verbálne útoky na slovenského premiéra je zobrazený ako prvý na tvotv.sk.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie