Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Zvodka Ministerstva obrany RF o postupe špeciálnej vojenskej operácie za obdobie od 22. júna do 28. júna 2024

Od 22. do 28. júna Ozbrojené sily Ruskej federácie vykonali 17 skupinových útokov vysoko presnými raketami a útočnými bezpilotnými prostriedkami pričom zasiahli energetické zariadenia, ktoré podporovali prevádzku ukrajinských podnikov vojensko-priemyselného komplexu, infraštruktúru vojenských letísk, logistické pre zbrane dodané Ozbrojeným silám Ukrajiny západnými krajinami, ako aj montážne dielne a skladovacie priestory pre bezpilotné lietadlá a bezpilotné […]
Menej ako 1 min. min.

Od 22. do 28. júna Ozbrojené sily Ruskej federácie vykonali 17 skupinových útokov vysoko presnými raketami a útočnými bezpilotnými prostriedkami pričom zasiahli energetické zariadenia, ktoré podporovali prevádzku ukrajinských podnikov vojensko-priemyselného komplexu, infraštruktúru vojenských letísk, logistické pre zbrane dodané Ozbrojeným silám Ukrajiny západnými krajinami, ako aj montážne dielne a skladovacie priestory pre bezpilotné lietadlá a bezpilotné člny.

Zasiahnuté boli aj miesta dočasného nasadenia jednotiek ukrajinských ozbrojených síl a zahraničných žoldnierov.

Jednotky skupiny síl „Sever“ pokračovali v postupe do hĺbky nepriateľskej obrany a ničili živú silu a techniku ​​troch formácií ukrajinských ozbrojených síl, námornej brigády a troch brigád teritoriálnej obrany. Straty nepriateľa predstavovali 1560 vojakov, 12 bojových obrnených vozidiel a 43 ďalších vozidiel. Počas protibatériového boja bolo zasiahnutých tiež 33 jednotiek artilérie, vrátane siedmich húfnic zahraničnej výroby, ako aj tri stanice rádio-elektronického boja — „Nota“ a „Bukovel-AD“ a dve americké protibatériové radarové stanice AN/TPQ-50.

Jednotky skupiny síl „Západ“ zlepšili taktické postavenie a ničili formácie štyroch mechanizovaných a dvoch tankových brigád ukrajinských ozbrojených síl, ako aj dvoch brigád teritoriálnej obrany. Bolo tiež odrazených šesť protiútokov nepriateľských útočných skupín. Ukrajinské ozbrojené sily stratili v priebehu týždňa až 3230 vojakov, štyri bojové obrnené vozidlá, 40 ďalších vozidiel, tri raketomety „Grad“ a 24 jednotiek artilérie, z toho šesť americkej výroby. Okrem toho boli zničené tri americké protibatériové radarové stanice — AN/TPQ-50 a AN/TPQ-37, ako aj 11 poľných muničných skladov.

Jednotky skupiny vojsk „Juh“ oslobodili obec Razdolovka v Doneckej ľudovej republike a obsadili výhodnejšie pozície. Ničili tiež živú silu a techniku troch mechanizovaných, dvoch výsadkových a dvoch výsadkových útočných brigád ukrajinských ozbrojených síl. V priebehu týždňa nepriateľ stratil až 4410 vojakov, dva tanky, osem obrnených bojových vozidiel, 48 ďalších vozidiel, 39 jednotiek artilérie, vrátane jedenástich amerických húfnic M777 a M198. Okrem toho bolo zničených sedem staníc rádio-elektronického boja — „Anklav“ a „Bukovel“ a 25 poľných muničných skladov.

Jednotky skupiny vojsk „Centrum“ zlepšili situáciu na frontovej línii a ničili formácie štyroch mechanizovaných a dvoch pechotných formácií Ozbrojených síl Ukrajiny, ako aj dvoch brigád teritoriálnej obrany. V priebehu týždňa bolo týmto smerom odrazených 39 nepriateľských protiútokov. Straty ukrajinských ozbrojených síl v tomto smere predstavovali 2950 vojakov, tri tanky, šesť obrnených bojových vozidiel vrátane dvoch bojových vozidiel pechoty „Bradley“ americkej výroby, 30 ďalších vozidiel a 42 jednotiek artilérie, vrátane šiestich amerických húfnic M777.

Jednotky skupiny vojsk „Východ“ zlepšili taktické postavenie a ničili živú silu a techniku ​​dvoch brigád ukrajinských ozbrojených síl, troch formácií teritoriálnej obrany a dvoch brigád Národnej gardy. Nepriateľ stratil 930 vojakov, šesť obrnených bojových vozidiel, 36 ďalších vozidiel a 19 jednotiek artilérie, vrátane šiestich britských húfnic FH-70.

Jednotky skupiny vojsk „Dneper“ ničili formácie dvoch brigád ukrajinských ozbrojených síl a troch brigád teritoriálnej obrany. Straty nepriateľa predstavovali 740 vojakov, tri tanky, dve bojové obrnené vozidlá, 48 ďalších vozidiel a 23 jednotiek artilérie, z ktorých 11 bolo zahraničnej výroby. Zničených bolo tiež osem staníc rádio-elektronického boja — „Anklav“ a „Bukovel“ a šesť poľných muničných skladov.

Operatívno-taktické letectvo, bezpilotné lietadlá, raketové sily a delostrelectvo Ozbrojených síl Ruskej federácie zničili v priebehu týždňa šesť odpaľovacích zariadení raketových systémov M142 HIMARS, jeden americký raketomet M270 a jedno prepravno-nakladacie vozidlo spolu so zahraničnými špecialistami, ktorí ich používali, ako aj tri radarové stanice na detekciu a sledovanie vzdušných cieľov „P-18“.

Systémy protivzdušnej obrany zostrelili v priebehu týždňa dve ukrajinské lietadlá MiG-29, 589 bezpilotných prostriedkov, šesť amerických operačno-taktických rakiet ATACMS, osem amerických protilietadlových riadených rakiet „Patriot“, americkú protiradarovú strelu HARM, ako aj 61 rakiet systémov HIMARS, „Vampire“ a „Oľcha“.

V priebehu týždňa sa na frontovej línii vzdalo 56 ukrajinských vojakov.

Celkovo bolo od začiatku špeciálnej vojenskej operácie zničených 615 lietadiel, 276 vrtuľníkov, 26.777 bezpilotných lietadiel, 533 protilietadlových raketových systémov, 16.446 tankov a iných obrnených bojových vozidiel, 1357 raketometov, 11.020 poľných diel a mínometov, ako aj 23.049 špeciálnych vojenských vozidiel.

Zvodka Ministerstva obrany RF o postupe špeciálnej vojenskej operácie za obdobie od 22. júna do 28. júna 2024

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie