Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Zvodka Ministerstva obrany RF o priebehu špeciálnej vojenskej operácie za obdobie od 12. októbra do 18. októbra 2024

Ozbrojené sily Ruskej federácie vykonali od 12. októbra do 18. októbra 36 skupinových útokov vysoko presnými raketami, ako aj bezpilotnými lietadlami v dôsledku čoho boli poškodené podniky vojensko-priemyselného komplexu Ukrajiny, energetické objekty, ktoré podporovali ich prácu, infraštruktúra vojenských letísk a dielne na výrobu a skladovanie bezpilotných lietadiel. Okrem toho boli zasiahnuté aj muničné sklady a […]
Menej ako 1 min. min.

Ozbrojené sily Ruskej federácie vykonali od 12. októbra do 18. októbra 36 skupinových útokov vysoko presnými raketami, ako aj bezpilotnými lietadlami v dôsledku čoho boli poškodené podniky vojensko-priemyselného komplexu Ukrajiny, energetické objekty, ktoré podporovali ich prácu, infraštruktúra vojenských letísk a dielne na výrobu a skladovanie bezpilotných lietadiel.

Okrem toho boli zasiahnuté aj muničné sklady a vojensko-technické vybavenie, ako aj miesta dočasného nasadenia jednotiek Ozbrojených síl Ukrajiny, nacistických formácií a zahraničných žoldnierov.

Jednotky skupiny vojsk „Sever“ v priebehu týždňa pokračovali v operácii pri ničení jednotiek ukrajinských ozbrojených síl v Kurskej oblasti. Letecké útoky, bezpilotné prostriedky a delostrelecká paľba ničili jednotky tankovej, šesť mechanizovaných a troch výsadkových útočných brigád ukrajinských ozbrojených síl, ako aj brigády námornej pechoty, piatich brigád teritoriálnej obrany a dvoch brigád Národnej gardy.

Vo volčanskom a lipcovskom smere boli ničené jednotky motorizovanej pechotnej, horskej a výsadkovej útočnej brigády ukrajinských ozbrojených síl, ako aj dvoch brigád teritoriálnej obrany a brigády Národnej gardy.

V zóne zodpovednosti skupiny síl „Sever“ predstavovali v priebehu týždňa straty nepriateľa 2745 vojakov, 23 tankov vrátane dvoch nemeckých „Leopardov“, 69 bojových obrnených vozidiel vrátane amerických „Bradley“ a „Stryker“ a švédskeho CV-90, štyri raketomety 75 vozidiel a 29 jednotiek artilérie.

Zničených tiež bolo päť poľných muničných skladov.

Jednotky skupiny vojsk „Západ“ počas týždňa pokračovali v postupe do hĺbky nepriateľskej obrany a oslobodili dedinu Nevskoje v Luganskej ľudovej republike. Ničili tiež formácie tankovej, piatich mechanizovaných a útočnej brigády ukrajinských ozbrojených síl, troch brigád teritoriálnej obrany a dvoch brigád Národnej gardy. Bolo tiež odrazených 25 protiútokov útočných skupín ukrajinských ozbrojených síl. Nepriateľ stratil 3150 vojakov, tri tanky, deväť obrnených bojových vozidiel vrátane štyroch amerických obrnených transportérov M113, 38 vozidiel a 21 jednotiek artilérie, vrátane piatich západných diel a samohybných húfnic a piatich staníc rádio-elektronického a protibatériového boja.

Bolo tiež zničených 21 poľných muničných skladov.

Jednotky skupiny vojsk „Juh“ oslobodili obec Maximilianovka v Doneckej ľudovej republike. Ničili tiež živú silu a techniku siedmich mechanizovaných, motorizovanej pechotnej, dvoch pechotných, útočnej a dvoch výsadkových brigád ukrajinských ozbrojených síl a dvoch brigád teritoriálnej obrany. Bolo tiež odrazených 23 protiútokov útočných jednotiek ukrajinských ozbrojených síl. Straty nepriateľa predstavovali 5080 vojakov, štyri bojové obrnené vozidlá, 24 ďalších vozidiel, 22 jednotiek artilérie, z ktorých 11 dodali ukrajinským ozbrojeným silám krajiny NATO a štyri stanice rádio-elektronického boja.

Bolo tiež zničených 14 poľných muničných skladov.

Jednotky skupiny vojsk „Centrum“ oslobodili obce Michajlovka a Krasnyj Jar v Doneckej ľudovej republike. Ničili tiež formácie siedmich mechanizovaných, motorizovanej pechotnej, dvoch pechotných, výsadkovej útočnej a výsadkových brigád Ozbrojených síl Ukrajiny, brigády námornej pechoty, dvoch brigád teritoriálnej obrany a dvoch brigád Národnej gardy. Bolo tiež odrazených 59 protiútokov nepriateľských útočných skupín. Straty ukrajinských síl v tomto smere predstavovali v priebehu týždňa 3350 vojakov, 13 bojových obrnených vozidiel, z toho dva francúzske obrnené transportéry VAB, tri americké bojové obrnené vozidlá HMMWV a dve turecké „Kirpi“, 27 ďalších vozidiel a 18 jednotiek artilérie.

Jednotky skupiny vojsk „Východ“ oslobodili obec Levadnoje v Záporožská oblasti. Ničili tiež živú silu a techniku mechanizovaných a motorizovanej pechotnej brigády ukrajinských ozbrojených síl, štyroch brigád teritoriálnej obrany a brigády Národnej gardy. Bolo tiež odrazených sedem protiútokov útočných jednotiek ukrajinských ozbrojených síl. Nepriateľ stratil 790 vojakov, päť obrnených bojových vozidiel vrátane amerického obrneného transportéra M113, 33 ďalších vozidiel, tri francúzske samohybné húfnice „Caesar“ a tri poľské samohybné húfnice „Krab“.

Jednotky skupiny vojsk „Dneper“ ničili formácie troch mechanizovaných a pechotnej brigády Ozbrojených síl Ukrajiny, brigády námornej pechoty a troch brigád teritoriálnej obrany. Straty ukrajinských ozbrojených síl predstavovali 380 vojakov, 40 vozidiel, sedem jednotiek artilérie a dve stanice rádio-elektronického a protibatériového boja.

Bolo tiež zničených osem poľných muničných skladov.

Systémy protivzdušnej obrany zostrelili počas týždňa dve riadené strely dlhého doletu „Neptun“, dve francúzske navádzané bomby „Hammer“, 29 rakiet systému HIMARS, ako aj 374 bezpilotných lietadiel.

V priebehu týždňa sa na frontovej línii vzdalo 48 ukrajinských vojakov.

Celkovo bolo od začiatku špeciálnej vojenskej operácie zničených 646 lietadiel, 283 vrtuľníkov, 33.793 bezpilotných lietadiel, 582 protilietadlových raketových systémov, 18.735 tankov a iných obrnených bojových vozidiel, 1476 raketometov, 16.363 poľných diel a mínometov, ako aj 27.392 špeciálnych vojenských vozidiel.

Zvodka Ministerstva obrany RF o priebehu špeciálnej vojenskej operácie za obdobie od 12. októbra do 18. októbra 2024

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie