Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Zvodka o situácii v Kurskej oblasti 18. októbra 2024

Ozbrojené sily Ruskej federácie pokračujú v akciách s cieľom poraziť nepriateľskú skupinu, ktorá vstúpila na územie Kurskej oblasti. Ðîññèÿ. Ïðèìîðñêèé êðàé. Ïðàêòè÷åñêèå äåéñòâèÿ âîéñê (ñèë) âî âðåìÿ ñòðàòåãè÷åñêèõ êîìàíäíî-øòàáíûõ ó÷åíèé (ÑÊØÓ) «Âîñòîê-2022» íà ïîëèãîíå «Ñåðãååâñêèé». Âàäèì Ñàâèöêèé/Ïðåññ-ñëóæáà Ìèíîáîðîíû ÐÔ/ÒÀÑÑ Jednotky skupiny vojsk „Sever“ pokračovali v útočných operáciách, počas ktorých ničili formácie 22., 47. a 115. […]
Menej ako 1 min. min.

Ozbrojené sily Ruskej federácie pokračujú v akciách s cieľom poraziť nepriateľskú skupinu, ktorá vstúpila na územie Kurskej oblasti.

Ðîññèÿ. Ïðèìîðñêèé êðàé. Ïðàêòè÷åñêèå äåéñòâèÿ âîéñê (ñèë) âî âðåìÿ ñòðàòåãè÷åñêèõ êîìàíäíî-øòàáíûõ ó÷åíèé (ÑÊØÓ) «Âîñòîê-2022» íà ïîëèãîíå «Ñåðãååâñêèé». Âàäèì Ñàâèöêèé/Ïðåññ-ñëóæáà Ìèíîáîðîíû ÐÔ/ÒÀÑÑ

Jednotky skupiny vojsk „Sever“ pokračovali v útočných operáciách, počas ktorých ničili formácie 22., 47. a 115. mechanizovanej a 82. a 95. výsadkovej útočnej brigády ukrajinských ozbrojených síl, ako aj 36. brigády námornej pechoty a 103. a 129. brigády teritoriálnej obrany pri obciach Ľubimovka, Sverdlikovo, Malaja Lokňa, Novyj Puť a Pľochovo.

Okrem toho za posledných 24 hodín jednotky skupiny odrazili dva nepriateľské protiútoky v smere na obce Zeľonyj Šľach a Ľubimovka. V dôsledku toho ukrajinské ozbrojené sily stratili 20 vojakov a boli zničené dve bojové obrnené vozidlá.

Údery armádneho letectva a delostrelecká paľba ničili koncentrácie živej sily a techniky 17. tankovej, 41., 47. a 61. mechanizovanej a 80. a 95. výsadkovej útočnej brigády ukrajinských ozbrojených síl, ako aj 1. brigády Národnej gardy a 103. a 129. brigády teritoriálnej obrany pri obci Bogdanovka, Bondarevka, Gujevo, Darjino, Kubatkin, Kolmakov, Ľubimovka, Novyj Puť, Pľochovo, Nižnyj Klin, Nikolajevo-Darjino, Novoivanovka, Sverdlikovo, Sudža a Tolstyj Lug .

Operačno-taktické letectvo a raketové sily uskutočnili útoky v Sumskej oblasti na miesta koncentrácie záloh 21. a 115. mechanizovanej a 95. výsadkovej útočnej brigády ukrajinských ozbrojených síl, ako aj 101. a 129. brigády teritoriálnej obrany pri obciach Basovka, Belovody, Belokopytovo, Vodolagi, Pavlovka, Revjakino a Studenok.

Počas dňa straty ukrajinských ozbrojených síl predstavovali 505 vojakov a 15 obrnených vozidiel: dva tanky, dve bojové vozidlá pechoty, obrnený transportér, desať bojových obrnených vozidiel, ako aj sedem jednotiek artilérie vrátane americkej húfnice M198 a osem áut.

Operácia na zničenie jednotiek ukrajinských ozbrojených síl pokračuje.

Celkovo počas bojov v kurskom smere nepriateľ stratil 24.367 vojakov, 167 tankov, 79 bojových vozidiel pechoty, 101 obrnených transportérov, 952 bojových obrnených vozidiel, 651 ďalších vozidiel, 200 jednotiek artilérie, 38 raketometov vrátane deviatich HIMARS a šiestich M270 vyrobených v USA, deväť protilietadlových raketových systémov, päť dopravných nákladných vozidiel, 48 staníc rádio-elektronického boja, deväť protibatériových radarov, tri radary protivzdušnej obrany, 22 jednotiek ženijnej techniky, z toho 13 ženijných odmínovacích vozidiel a jedno odmínovacie zariadenie UR-77, ako aj tri obrnené odťahové vozidlá.

Zvodka o situácii v Kurskej oblasti 18. októbra 2024

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie