Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Zvodka o situácii v Kurskej oblasti 21. septembra 2024

Jednotky skupiny vojsk „Sever“ pokračovali v útočných operáciách, počas ktorých ničili formácie 22., 41. a 115. mechanizovanej, 17. tankovej a 82. a 95. výsadkovej útočnej brigády ukrajinských ozbrojených síl, 1. brigády Národnej gardy, ako aj 103., 112. a 129. brigády teritoriálnej obrany pri obciach Ľubimovka, Darjino, Nikolo-Darjino, Tolstyj Lug, Malaja Lokňa a Plechovo. Za posledných […]
2 min.

Jednotky skupiny vojsk „Sever“ pokračovali v útočných operáciách, počas ktorých ničili formácie 22., 41. a 115. mechanizovanej, 17. tankovej a 82. a 95. výsadkovej útočnej brigády ukrajinských ozbrojených síl, 1. brigády Národnej gardy, ako aj 103., 112. a 129. brigády teritoriálnej obrany pri obciach Ľubimovka, Darjino, Nikolo-Darjino, Tolstyj Lug, Malaja Lokňa a Plechovo.

Za posledných 24 hodín jednotky zmarili pokusy nepriateľa o protiútoky v smere na obce Kamyševka a Ľubimovka. V dôsledku toho ukrajinské ozbrojené sily stratili 20 vojakov, obrnené bojové vozidlo a dve ďalšie vozidlá.

S podporou armádneho letectva a delostrelectva boli odrazené tri pokusy ukrajinských ozbrojených síl o prelomenie hranice Ruskej federácie v smere na obce Novyj Puť a Medvežje.

Nepriateľ stratil 20 vojakov, bojové vozidlo pechoty, obrnený transportér, dve bojové obrnené vozidlá, ženijné protibariérové vozidlo, obrnené záchranné vozidlo a dve ďalšie vozidlá.

Letecké útoky, delostrelecká paľba a akcie vojsk ničili koncentráciu živej sily a techniky 21., 22., 41., 61. a 115. mechanizovanej, 17. tankovej a 80. a 95. výsadkovej útočnej brigády, 36. brigády námornej pechoty, 1. brigády Národnej gardy, ako aj 103. a 129. brigády teritoriálnej obrany pri obciach Bondarevka, Gujevo, Ivaškovskij, Krugleňkoje, Kolmakov, Ľubimovka, Leonidovo, Martynovka, Malaja Lokňa, Mirnyj, Melovoj, Novyj Puť, Novaja Soročina, Novoivanovka, Plechovo, Sverdlikovo, Tolstyj Lug a Čerkaskaja Konopeľka.

Operačno-taktické letectvo a raketové sily v Sumskej oblasti zaútočili na miesta koncentrácie záloh 21., 22., 41. a 115. mechanizovanej a 82. a 92. výsadkovej útočnej brigády, 1. brigády Národnej gardy,  1004. brigády zabezpečenia a podpory, ako aj 103. a 106. brigády teritoriálnej obrany pri obciach Belovody, Vladimirovka, Gluchov, Žuravka, Kondratovka, Katerinovka, Obody, Pavlovka, Rečki, Rudnevo, Sumy, Šalygino, Choteň a Fomino.

Straty Ozbrojených síl Ukrajiny predstavovali viac ako 300 vojakov a deväť jednotiek obrnených vozidiel: bojové vozidlo pechoty, dva obrnené transportéry a šesť bojových obrnených vozidiel, ako aj šesť diel, raketomet a nakladacie vozidlo systému HIMARS, stanicu rádio-elektronického boja, ženijné protibariérové vozidlo, obrnené opravárenské a záchranné vozidlo a sedem ďalších vozidiel.

Operácia na zničenie jednotiek ukrajinských ozbrojených síl pokračuje.

Celkovo počas bojov v kurskom smere nepriateľ stratil viac ako 15.650 vojakov, 124 tankov, 57 bojových vozidiel pechoty, 95 obrnených transportérov, 786 bojových obrnených vozidiel, 478 ďalších vozidiel, 121 jednotiek artilérie, 29 raketometov vrátane ôsmich HIMARS a šiestich M270 vyrobených v USA, osem protilietadlových raketových systémov, päť dopravných nákladných vozidiel, 30 staníc rádio-elektronického boja, sedem protibatériových radarov, dva radary protivzdušnej obrany, 16 jednotiek ženijnej techniky, z toho 10 ženijných odmínovacích vozidiel a jedno odmínovacie zariadenie UR-77, ako aj obrnené opravárenské a vyprošťovacie vozidlo.

Zvodka o situácii v Kurskej oblasti 21. septembra 2024

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie